Târgul de Crăciun Sibiu 2022. Destinația ideală din România pentru acest sezon

Românii care vor să intre deja în spiritul sărbătorilor de iarnă, au acum o variantă excelentă în acest sens. Târgul de Crăciun Sibiu 2022 și-a deschis deja porțile pentru iubitorii lui.

Atmosfera de sărbătoare de la Târgul de Crăciun Sibiu 2022 a cuprins centrul orașului

După doi ani de pauză Târgul de Crăciun Sibiu 2022 și a deschis din nou porțile. În perioada restricțiilor organizarea acestui eveniment a fost imposibilă. Astfel, iubitorii evenimentului nu au mai avut ocazia să se bucure din plin de acesta.

După îndelungata absență, organizatorii au venit cu un suflu nou în ceea ce privește diversitatea târgului.  În acest an, evenimentul va dura din 11 Noiembrie până pe 2 Ianuarie.

Piața Mare din Sibiu a fost deja amenajată pentru turiștii care vor să se bucure din plin de relaxare și mâncare bună.  Piesa de rezistența este patinoarul de dimensiuni mari. Tot ca o noutate, turiștii vor putea admira în acest an proiecții pe fațadele clădirilor din centrul orașului. De asemenea, experiențele teatrale boutique vor capta atenția copiilor și adulților deopotrivă. Nu vor lipsi colindele, vinul fiert și bucatele alese pentru care comercianții și-au montat deja micile cabane din lemn.

Peste 100 de expozanți vor fi prezenți în cadrul târgului pe parcursul desfășurării lui. Turiștii își pot achiziționa suveniruri, obiecte tradiționale și chiar pot lua parte la fabricarea unora dintre ele.

De asemenea, copiii pot participa la ateliere de creație organizate special pentru ei. Cel mai râvnit dintre acestea este Atelierul lui Moș Crăciun. În cazul acestuia, din primele momente ale deschiderii înscrierilor, majoritatea locurilor au fost ocupate.

Nicușor Dan dezvăluie totul despre Târgul de Crăciun din București

Având în vedere creșterile de prețuri din ultima perioadă, turiștii se așteaptă ca și în cazul Târgului de Crâciun Sibiu 2022, să se lovească de acestea. De altfel, pe lângă bugetul de transport, cazare și masă, cei care poposesc la Sibiu cu această ocazie trebuie să aibă un fond de rezervă pentru activitățile extra.

Mare show la olteni. S-a furat startul la Târgul de Crăciun! (VIDEO)

Cât costă 3 nopți de cazare în centrul Sibiului?

În această perioadă, turiștii care vor să ajungă la Sibiu pot găsi încă oferte accesibile de cazare. Astfel, pentru 3 nopți, cu mic dejun, aceștia trebuie să achite între 600 și 700 de lei/pers. Bineînțeles, prețul diferă în funcție de distanța unității de cazare față de centru, dar și de facilități.

Cei care preferă să se cazeze mai departe de centrul orașului, au la dispoziție variante mai ieftine de cazare. Astfel, pentru 3 nopți, turiștii pot achita doar 433 de lei/ persoană pentru cazarea cu mic dejun.

Dacă ajungi la Sibiu pentru Târgul de Crăciun 2022, trebuie să bifezi neapărat și alte obiective pe listă. Podul Minciunilor, situat la o distanță mică de Piața Mare, atrage anual sute de mii de turiști. Cu o legendă impresionantă în spate, punctul turistic este o reală atracție.

De altfel, Rezervația Naturală Parcul Natural Dumbrava Sibiului este un alt loc pe care merită din plin să îl vizitezi. În mijlocul acestuia se află și Grădina Zoologică Sibiu, cu o mare varietate de exemplare de animale.

Muzeul Civilizației Populare Astra din Sibiu este de asemenea un obiectiv pe care trebuie să îl vezi măcar o dată în viață. Întins pe o suprafață uriașă de 900 de hectare, muzeul are în componență peste 300 de gospodării românești. Tradițiile și licăririle de istorie se împletesc aici într-un cadru mirific al unui peisaj format din păduri seculare.

Drumul spre Sibiu cu trenul sau cu mașina?

În ultimii ani, tot mai mulți turiști preferă să plece în vacanțele scurte prin țară, cu trenul. Ruta București-Sibiu poate fi parcursă cu un tren Inter Regio în 5 ore și 43 de minute. Prețul unui bilet de adult la clasa a 2 a este de 87 de lei.

La pachet cu acesta beneficiați de condiții bune de călătorie, cu trenuri noi. De altfel, libertatea de a te bucura de peisajele de toamnă din tren este neprețuită. Dacă alegeți să călătoriți cu mașina, mai ales în weekend-urile aglomerate o astfel de distanță ar putea fi parcursă chiar și în 7-8 ore. De altfel, bugetul va fi unul mai considerabil dacă alegeți varianta de a pleca la drum cu autoturismul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...