Tăriceanu, mesaj anti-carantină: este o crimă împotriva economiei și vieții sociale

Publicat: 26 oct. 2020, 11:59, de Cezar Amariei, în ACTUALITATE , ? cititori
Tăriceanu, mesaj anti-carantină: este o crimă împotriva economiei și vieții sociale
călin popescu tăriceanu

Fostul premier contestă măsurile de închidere a localităților în care incidența îmbolnăvirilor cu Covid 19 este sporită. În opinia sa, ar trebui izolați doar cei infectați, în vreme ce populația ar trebui testată masiv și constant. Nu spune însă și cum s-ar putea face, tehnic, acest lucru.

Într-o postare pe Facebook, Călin Popescu Tăriceanu susține că nu este un negaționist al existeței virusului, ci contestă măsurile restrictive impuse de Guvern.  

În opinia sa, afacerile din HORECA (hoteluri, restaurante și catering) au fost închise „doar dintr-o ambiție a guvernanților”, pentru că nu s-a stabilit nicăieri că acolo au fost focare de infecție. Chiar și acolo unde s-a dovedit, trebuiau închise doar acele unități, nu toate.

„Carantinarea sau izolarea la grămadă nu este doar o încălcare a drepturilor noastre, dar este și o crimă împotriva economiei și vieții sociale. Aceste măsuri de izolare la grămadă sunt luate pentru că Iohannis și Orban refuză varianta normală: testarea masivă și constantă”, susține Tăriceanu.

https://www.facebook.com/tariceanu/posts/4139497512731699

În opinia sa, izolarea și carantinarea masivă ar avea urmări în societate mult mai dramatice decât eventuala infectare a „câtorva dintre noi”. Ar distruge relațiile umane și economia prin introducerea panicii și scăderea consumului.

„Izolarea în case, combinată cu un nivel ridicat al stresului, va produce scăderi dramatice de imunitate ceea ce, în momentul în care vom ieși din case, ne va face vulnerabili la orice virus sau microb. Și așa deschidem un cerc vicios care nu se mai închide niciodată!”, mai scrie politicianul pe pagina sa de Facebook.

Referitor la soluțiile propuse, de testare masivă și constantă, fostul premier nu arată și cum ar putea fi făcut, tehnic, acest lucru, respectiv care ar fi necesarul de specialiști, aparatură și teste și cum ar putea fi acoperit acest necesar.