Tatăl care și-a înecat copiii în Siret e cercetat pentru omor calificat

Publicat: 10 mai 2022, 07:30, de Otilia Caloian, în ACTUALITATE , ? cititori
Tatăl care și-a înecat copiii în Siret e cercetat pentru omor calificat

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău a deschis un dosar penal in rem pentru infracţiunea de omor calificat, în cazul celor doi copii care ar fi fost înecaţi de tatăl lor, duminică, în râul Siret.

„Prin ordonanţa procurorului s-a dispus începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat, în forma violenţei în familie. Concluziile preliminare medico-legale au stabilit că decesul celor două victime s-a produs prin înec în apă. Cercetările penale continuă în vederea depistării şi prinderii autorului, dar şi pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care a intervenit decesul celor două victime”, precizează un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău remis, luni, AGERPRES.

Anchetatorii au precizat că poliţiştii au fost sesizaţi la 112 de mama copiilor iar aceasta le-a spus că cei doi minori au fost luaţi de tatăl lor care a ameninţat că se va sinucide împreună cu aceştia.

„La data de 8.05.2022, ora 13.12, organele de poliţie din cadrul IPJ Bacău au fost sesizate prin apel la 112 de către numita F.L. cu privire la faptul că în cursul aceleiaşi zile, soţul său, în vârstă de 31 ani, a plecat de la domiciliul comun, situat în comuna Pânceşti, sat Soci, judeţul Bacău, împreună cu cei doi copii minori ai lor în vârstă de 3 ani, respectiv 5 ani, ameninţând că se va sinucide împreună cu aceştia. La ora 13.26, un echipaj de poliţie din cadrul Postului de Poliţie Corbasca, având informaţii că tatăl minorilor intenţionează să se deplaseze în direcţia canalului de fugă din zona podului ce traversează râul Siret, dintre localităţile Răcăciuni şi Pânceşti, a ajuns la faţa locului, ocazie cu care au identificat lângă pod autoturismul cu numărul de înmatriculare BC 91 FML iar la o distanţă de aproximativ 150 metri se aflau minorii F.D.C. şi F.M.V. în stare de inconştienţă”, mai arată comunicatul de presă.

Cei doi copii au fost scoşi din apă de poliţişti care au efectuat manevre de resuscitare.

Echipajul SMURD sosit la faţa locului a continuat resuscitarea, însă ambii copii au fost declaraţi decedaţi.

Pompierii efectuează căutări în râul Siret, pe raza localităţii Răcăciuni, pentru a găsi trupul bărbatului dacă acesta s-a sinucis aruncându-se în apă.

Otilia Caloian și-a început cariera jurnalistică la începutul anilor 2.000. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Facultatea de Finanțe-Bănci. Este specializată în jurnalismul economic și de ... vezi toate articolele