Te simți epuizat? Orașele cele mai bune ca să ai o viață liniștită și prosperă

Un studiu publicat de compania de tehnologie Kisi, care a analizat factori precum intensitatea muncii şi calitatea vieţii în oraş, precum şi calitatea serviciilor medicale, costul vieţii şi timpul liber, a relevat că  Oslo este cel mai bun oraş cu privire la acest echilibru, în timp ce cel mai suprasolicitat oraş este Dubai, conform Bloomberg.

Compania de tehnologie Kisi a analizat factori precum intensitatea muncii şi calitatea vieţii în oraş, precum şi calitatea serviciilor medicale, costul vieţii şi timpul liber. În timp ce un lucrător tipic din Helsinki, locul trei pe listă în ceea ce priveşte echilibrul dintre viaţa profesională şi cea privată îşi ia o lună întreagă de concediu plătit în fiecare an, norma în Los Angeles este de doar o săptămână.

Top 10 cele mai bune oraşe privind echilibrul dintre viaţa profesională şi cea privată:

Oraş Punctaj
1. Oslo 100
2. Berna 99,46
3. Helsinki 99,24
4. Zurich 96,33
5. Copenhaga 96,21
6. Geneva 95,82
7. Ottawa 95,51
8. Sydney 94,04
9. Stuttgart 93,79
10. Munchen 93,65

Sursa: Kisi

Studiul ia în considerare peste 130 de puncte de date care acoperă o serie de indicatori pentru a evidenţia cele mai multe şi cele mai puţine oraşe supraîncărcate din întreaga lume. Datele pentru acest studiu au fost obţinute din organizaţii internaţionale, rapoarte ale ONG-urilor, seturi de date cu acces liber, sondaje publice şi platforme de crowdsourcing. Valorile aberante semnificative şi datele lipsă la nivel de oraş au fost deduse din statisticile naţionale.

Cele mai bune oraşe privind munca de acasă:

Oraş Procent
1. Singapore 52.06%
2. Washington 49.77%
3. Austin 45.51%
4. Berna 44.86%
5. Zurich 44.86%
6. Geneva 44.86%
7. San Francisco

44.76%
8. Boston 44.35%
9. Stockholm 44.20%
10. Liverpool 43.50%

Sursa: Analiza Kisi a datelor din Journal of Public Economics şi Banca Mondială.

Notă: Procentul de locuri de muncă care pot fi prestate de la distanţă în fiecare oraş şi fezabilitatea de a lucra de acasă pentru toate activităţile profesionale. Un procent mai mare reflectă un oraş cu un număr mai mare de oportunităţi de locuri de muncă la distanţă şi o infrastructură mai bună pentru a sprijini munca de acasă.

Potrivit studiului, muncitorii epuizaţi ar putea să ia în considerare Amsterdam, Buenos Aires sau Sydney, unde mai puţin de 10% din populaţie este suprasolicitată. Cei care îşi preţuiesc cele cinci minute de deplasare de dimineaţă de la pat la sufragerie ar putea dori să se gândească la Singapore, Washington D.C. sau Austin, unde în jur de 50% din angajaţi îşi desfăşoară activitatea de la distanţă.

Kisi a studiat 51 de zone metropolitane din SUA şi 49 de oraşe mari la nivel mondial, pe mai mult de 130 de puncte de date, cum ar fi ratele de suprasolicitare, accesul la asistenţă medicală şi indicatorii de siguranţă pentru a evalua intensitatea muncii, drepturile şi bunăstarea locuitorilor.

Ultimii ani au testat structurile de sprijin pentru angajaţii din întreaga lume”, a declarat Bernhard Mehl, directorul general al Kisi. “Stresul continuu şi perturbările provocate de pandemie au fost urmate de războiul din Ucraina, contribuind la o instabilitate globală care se va resimţi în anii următori”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Viață de nabab. 9.200 de euro, remunerația lunară a sindicalistului Anton...

Unul dintre cei mai vocali lideri de sindicat din învățământ, Anton Hadăr, abonat la emisiunile TV unde își dă cu părerea despre totul și...