Tehnologia VAR va fi folosită în toate meciurile din Europa, din preliminariile Cupei Mondiale din 2022

Sistemul VAR a fost apreciat în această vară după meciurile de la EURO. Astfel, UEFA vrea ca arbitrajul video să fie implementat și la preliminariile Cupei Mondiale din 2022, care vor fi pe continent.

Spre deosebire de meciurile de la EURO 2020, unde sistemul VAR  a funcţionat de la sediul UEFA aflat în Elveţia, preliminariile Cupei Mondiale tehnologia va fi implementată chiar pe stadioanele care vor găzdui fiecare joc, potrivit Europa FM.

VAR (Video Assistant Referee) este o tehnologie ce îi poate permite arbitrului central să remedieze o faza din timpul meciului, pe care a judecat-o în mod eronat, ajutat fiind de un arbitru asistent video și trei adjuncți. Rolul acestei echipe de arbitri este de a revedea imaginile cu faza respectivă, pentru a-l alertă pe arbitrul central, în cazul în care decizia acestuia este contrazisă de reluările vizionate.

În cazul unei faze controversate din timpul meciului, arbitrul central poate cere ajutorul VAR, pentru a stabili cu exactitate ce s-a întâmplat. Însă există și posibilitatea că VAR să îi sugereze prin cască arbitrului central vizionarea unei faze. În momentul în care se arbitrul central ia decizia că faza respectivă să fie realizată cu ajutorul tehnologiei VAR, acestea face un semn distinctiv în aer (sub formă unui triunghi), iar meciul este oprit până când echipa VAR îi transmite prin cască ce informații oferă imaginile video. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole