Tensiuni crescute în cadrul AUR: Însemne și bannere îndepărtate de pe un sediu din Buzău, în urma unor demisii semnificative

Publicat: 22 apr. 2024, 18:56, de Vlad Stefan Orjan, în POLITICĂ , ? cititori
Exclusiv
Tensiuni crescute în cadrul AUR: Însemne și bannere îndepărtate de pe un sediu din Buzău, în urma unor demisii semnificative

În contextul unor tensiuni crescute în cadrul partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), însemnele și bannerele AUR au fost îndepărtate de pe sediul din Buzău. Această acțiune vine imediat după ce filiala AUR Nehoiu din județul Buzău și-a anunțat dizolvarea, iar fostul coordonator al acestei filiale, Toni Băcescu, și echipa sa au decis să părăsească partidul.

Motivul principal al demisiilor îl reprezintă presiunile din partea conducerii județene a AUR Buzău pentru compunerea listelor electorale, precum și ignorarea eforturilor și meritelor filialei Nehoiu. Toni Băcescu a subliniat faptul că nu regretă munca depusă alături de echipa sa, dar că nu își poate duce la îndeplinire programele și proiectele pentru Nehoiu și nehoieni în condițiile actuale.

Vă aduc la cunoștință un mesaj pe care nu m-as fi așteptat să vi-l transmit, dar astăzi, în urma ședinței biroului politic local, am decis să părăsesc, împreună cu echipa, partidul AUR.După 3 ani de muncă, activitate politică susținută, sute de membri înscriși în organizație și nimic de reproșat echipei noastre, conducerea organizației județene a AUR Buzau ne-a întors spatele.Din orice punct de vedere, mai ales meritocratic, organizația noastră merita cel puțin două locuri eligibile pe lista candidaților la Consiliul Județean, locuri care au fost promise inițial de către conducerea județeană a AUR Buzău, ulterior, în lista candidaților la CJ, organizatia Nehoiu neavând nici măcar un reprezentant.De asemenea, conducerea județeana AUR Buzău, a făcut presiuni asupra conducerii AUR Nehoiu, cu privire la întocmirea listei de candidați pentru consiliul local, impunându-ne persoane și ierarhii.

Din cauza modului in care am fost tratați la acest moment, concluzionez ca nu mi-as fi putut duce la îndeplinire programul si proiectele pentru Nehoiu și nehoieni.

Nu regret munca, iar rodul muncii, se reflectă într-o echipă puternică pe care am construit-o, alături de care rămân.

Am încredere că cei peste 400 membri ai AUR Nehoiu vor înțelege hotărârea pe care am luat-o și mă bazez pe susținerea lor în viitoarele mele proiecte politice”, a spus Toni Băcescu, fostul coordonator al filialei AUR Nehoiu.

Aceste demisii și dizolvări recente subliniază tensiunile interne din cadrul AUR și apar într-un moment critic înaintea alegerilor locale. Cu toate acestea, Toni Băcescu se arată încrezător în susținerea celor peste 400 de membri ai AUR Nehoiu în viitoarele sale proiecte politice.