Tentativă de asasinat asupra unor înalți demnitari ucraineni, organizată de serviciile speciale ruse (video)

Serviciul de Securitate al Ucrainei a reținut doi membri ai serviciilor speciale ale Federației Ruse, care ar fi plănuit asasinarea ministrului Apărării Alexei Reznikov și a șefului Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării (DPIMA), Kirill Budanov.

SSU a raportat că, în urma unei operațiuni speciale în mai multe etape, a fost neutralizat (video) un grup de sabotaj și recunoaștere al Direcției Principale a Statului Major General al Forțelor Armate ale Federației Ruse (cunoscut sub numele de GRU). Doi bărbați se pregăteau pentru eliminarea fizică a ministrului Apărării și a șefului DPIMA, precum și a unui cunoscut activist ucrainean. Pentru uciderea fiecăruia dintre ei, rușii ar fi promis o recompensă de 100 până la 150 de mii de dolari americani.

СБУ затримала кілерів спецслужб рф, які планували вбивства міністра оборони та керівника ГУР МО – YouTube

„S-a stabilit că grupul a fost format din angajați de carieră ai serviciilor de informații militare ale Federației Ruse pentru a desfășura activități subversive pe teritoriul Ucrainei. Acesta a inclus un rezident al Luganskului (regiune ucraineană, n.r.) ocupat temporar care, ca parte a formațiunilor armate ilegale ale organizației teroriste al Republicii Populare Lugansk, a participat activ la ostilități împotriva forțelor ucrainene din est”, se arată în comunicatul SSU, citat de agenția Ukrainska Novini.

Nu este prima încercare de asasinare a unor înalți oficiali ucraineni. Consilierul șefului biroului președintelui, Mykhailo Podolyak, declara în martie că s-au făcut încercări de asasinare a președintelui Volodimir Zelenski de aproximativ 10 ori.

Anterior, presa ucraineană scria că Zelenski a avut trei tentative de asasinat într-o săptămână.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...