Tentativă de asasinat asupra unor înalți demnitari ucraineni, organizată de serviciile speciale ruse (video)

Serviciul de Securitate al Ucrainei a reținut doi membri ai serviciilor speciale ale Federației Ruse, care ar fi plănuit asasinarea ministrului Apărării Alexei Reznikov și a șefului Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării (DPIMA), Kirill Budanov.

SSU a raportat că, în urma unei operațiuni speciale în mai multe etape, a fost neutralizat (video) un grup de sabotaj și recunoaștere al Direcției Principale a Statului Major General al Forțelor Armate ale Federației Ruse (cunoscut sub numele de GRU). Doi bărbați se pregăteau pentru eliminarea fizică a ministrului Apărării și a șefului DPIMA, precum și a unui cunoscut activist ucrainean. Pentru uciderea fiecăruia dintre ei, rușii ar fi promis o recompensă de 100 până la 150 de mii de dolari americani.

СБУ затримала кілерів спецслужб рф, які планували вбивства міністра оборони та керівника ГУР МО – YouTube

„S-a stabilit că grupul a fost format din angajați de carieră ai serviciilor de informații militare ale Federației Ruse pentru a desfășura activități subversive pe teritoriul Ucrainei. Acesta a inclus un rezident al Luganskului (regiune ucraineană, n.r.) ocupat temporar care, ca parte a formațiunilor armate ilegale ale organizației teroriste al Republicii Populare Lugansk, a participat activ la ostilități împotriva forțelor ucrainene din est”, se arată în comunicatul SSU, citat de agenția Ukrainska Novini.

Nu este prima încercare de asasinare a unor înalți oficiali ucraineni. Consilierul șefului biroului președintelui, Mykhailo Podolyak, declara în martie că s-au făcut încercări de asasinare a președintelui Volodimir Zelenski de aproximativ 10 ori.

Anterior, presa ucraineană scria că Zelenski a avut trei tentative de asasinat într-o săptămână.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...