Tentativă de omor la un cămin de copii. Doi copii au ajuns la neurochirurgie, din cauza abuzurilor

Doi tineri de la centrul de copii ”Floare de Colț” din Târgoviște au fost condamnați de Tribunalul Dâmbovița la măsura privativă de libertate. Ei au fost găsiți vinovați de tentativă de omor, rele tratamente aplicate minorului, loviri și alte violențe și tâlhărie calificată.

Victimele celor doi au fost colegi din același cămin de copii, o fată și un băiat. Ei au fost abuzați și maltratați, până au ajuns internați la Spitalul ”Grigore Alexandrescu” din București, la secția de Neurochirurgie.

În același dosar, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Dâmbovița, în subordinea căreia se află complexul ”Floare de Colț”, a fost condamnată de aceeași instanță să plătească în solidar cu agresorii daune morale în valoare de câte 20.000 de lei, pentru fiecare dintre cei doi copii abuzați.

Cei doi tineri agresori, arestați preventiv

Cristian F.B. şi George R.R. au fost arestați preventiv la finalul anului trecut, cu puțin înainte de Crăciun. Pentru că sunt minori, aceștia au fost încarcerați la Centrul de Detenţie Craiova unde se află și în prezent.

Instanța a admis inclusiv plata unor daune morale. Cristian și George vor trebui să le plătească victimelor lor, în solidar cu DGASPC Dâmbovița, 40.000 de lei, sumă apreciată ca ”necesară și suficientă” de către completul de judecată.

Admite acţiunea civilă exercitată din oficiu de către procurorul de şedinţă în numele persoanelor vătămate minore M. L. V. şi M. E. I. – prin reprezentant legal D.G.A.S.P.C. Dâmboviţa – prin Directorul General, cu cât şi cea formulată de către apărătorul desemnat din oficiu şi curatorul special al acestora şi îi obligă pe inculpaţi, în solidar cu partea responsabilă civilmente D.G.A.S.P.C. Dâmboviţa – prin Directorul General, să achite către cei doi minori câte 20.000 lei cu titlu de daune morale, apreciate ca necesare şi suficiente pentru suferinţele provocate prin săvârşirea infracţiunilor”, potrivit portalului instanțelor de judecată.

Sentința Tribunalului Dâmbovița nu este definitivă. Deja DGASPC a aplecat soluția, iar următoarea fază a procesului se va judeca la Curtea de Apel Ploiești.

Complexul de Servicii ”Floare de Colț” din Târgoviște a mai fost implicat într-un scandal,în 2016, în care mai multe adolescente aflate în custodia instituției au fost traficate de proxeneți cu știința unuia dintre angajați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...