Terapia cu NAD+perfuzabil, excelentă pentru creier, inimă, ficat, scăderea în greutate, atenuarea simptomelor de sevraj…  

Publicat: 07 apr. 2024, 14:45, de Magda Marincovici, în Sănătate , ? cititori
Terapia cu NAD+perfuzabil, excelentă pentru creier, inimă, ficat, scăderea în greutate, atenuarea simptomelor de sevraj…  

NAD+ este denumită coenzima tinereții și a sănătății, deoarece este aplicată cu rezultate excelente în terapii anti-aging, de prevenție a unor boli degenerative ca Parkinson sau Alzheimer, dar și de combatere a oboselii cronice, anxietății, depresiei, a simptomelor de sevraj.

Ce este NAD+

NAD+ (nicotinamidă adenin dinucleotide) este o coenzimă naturală, produsă de corpul nostru, existentă în toate celulele, esențială pentru viață. Nivelul acestei enzime scade odată cu înaintarea în vârstă, din cauza expunerii la stres puternic și prelungit, dar și la poluanții din mediu. În aceste condiții, toate procesele în care este implicată NAD+ vor avea de suferit cu consecințe majore: deteriorarea ADN-ului, mutații celulare, îmbătrânirea țesuturilor, moartea celulelor. Ceea ce favorizează apariția bolilor cronice și a îmbătrânirii biologice premature.

Pentru a contracara instalarea acestor fenomene o soluție cu rezultate foarte bune este administrarea intravenoasă a coenzimei NAD+, care are acțiune anti-aging, întărește imunitatea și protejează sănătatea.

Beneficii pentru creier, ficat, inimă

Prin administrarea intravenoasă a coenzimei NAD+ se poate proteja sau repara ADN-ul reducându-se astfel riscul de cancer; se previn sindromul oboselii cronice,  acumularea de kilograme peste greutatea normală și multe probleme legate de concentrare, memorare, de funcționarea normală a creierului.

La un nivel ridicat de NAD+ sistemul imunitar funcționează optim: face față infecțiilor,  are efecte antiinflamatorii, reduce timpul de recuperare după o leziune. Dar mai ales, NAD+ combate inflamația la nivelul creierului legată de boli degenerative, ca maladiile Alzheimer și Parkinson.

Studiile mai indică faptul că, în cazul unui atac ischemic tranzitoriu sau a unui infarct, nivelul normal de NAD+ ajută la recuperarea pacienților. Dimpotrivă, deficitul de NAD+ poate duce la tulburări cardiace, cum ar fi hipertrofia cardiacă și fibroza.

Nivelul normal de NAD+ este esențial și pentru buna funcționare a ficatului, reducând astfel riscul de fibroză hepatică, steatoză hepatică nealcoolică (ficatul gras).

Scăderea în greutate

Perfuziile cu NAD+ reprezintă o soluție în cazul persoanelor supraponderale sau obeze. Astfel, perfuziile constituie un tratament modern de slăbit. Tratamentul este conceput să îmbunătățească metabolismul pentru a arde calorii și grăsimi în mod eficient. Prin restabilirea nivelului normal pe cale intravenoasă este stimulată conversia alimentelor într-o sursă de energie viabilă, care apoi este recilcată pentru a arde calorii, ceea ce contribuie la scăderea în greutate.

Domolește procesul de îmbătrânire

Această coenzimă este direct implicată în activitatea proteinelor care previn îmbătrânirea prematură. În acest sens, David Sinclair, profesor de genetică la Universitatea Harvard, declară: ”Recent, am arătat că creșterea nivelului de NAD+ la șoareci poate inversa procesele de îmbătrânire în doar o săptămână de tratament”.

Recuperarea persoanelor consumatoare de droguri

Această terapie dă rezultate excelente în recuperarea persoanelor dependente de alcool și droguri: reduce simptomele de sevraj, scade nevoia de opioide asociată cu sevrajul, ajută creierul să producă energia de care are nevoie fără a mai recurge la droguri.

Pentru starea de bine

Terapia NAD+ IV este indicată și pentru obținerea unei stări de bine, pentru protejarea sănătății și obținerea efectului anti-aging. Adică, se recomandă inclusiv persoanelor sănătoase, care sunt interesate să facă față stresului și efectelor acestuia, să se protejeze de apariția bolilor cronice.

Perfuzii cu NAD+

Studiile demonstrează că efectele terapiei sunt maxime prin administrare intravenoasă. În schimb, administrată oral, chiar în doze foarte mari, are o biodisponibilitate redusă.

Este o perfuzie obișnuită, cu durata de aproximativ trei ore la administrarea de 250 mg NAD+, în funcție de toleranța personală.   

Efectele adverse sunt ușoare până la moderate și dispar rapid după perfuzie. Acestea pot fi: dureri de cap, durere abdominală, oboseală, greață, diaree, indigestie.