TeraPlast pregătește investiții de 20 milioane euro și așteaptă ajutor din partea statului

Grupul TeraPlast, cel mai mare producător român de materiale de construcții, pregătește investiții ample, de peste 20 milioane euro, pentru care speră să obțină și ajutor de stat. Din valoarea totală a investițiilor, circa 52% reprezintă contribuție proprie.

„România are nevoie de instrumente prin care să își reducă dependența de importuri. Este păcat să continuăm să importăm produse pe care le putem fabrica în România. Companiile care își doresc să investească în domenii cheie merită încurajate și sprijinite”, spune Alexandru Stânean, CEO TeraPlast.

Proiectele pregătite de TeraPlast vizează extinderea capacității de producție a liniilor de business instalații și granule, în urma căreia va introduce pe piața din România o gamă nouă de granule pentru folii biodegradabile precum și o extensie a portofoliului de țevi și fittinguri.

România importă prea mult

Pentru aceste game de produse, mai mult de 90% din piața din România reprezintă importuri. Tot în cadrul proiectului, compania își va extinde capacitatea de producție pentru fittinguri și țevi PVC multistrat pentru canalizări exterioare și intenționează accesarea de noi piețe.

În 2018, Grupul TeraPlast a primit acordurile de finanțare prin schema de ajutor de stat pentru trei proiecte de investiții la Wetterbest, TeraPlast și TeraGlass. Valoarea totală a investițiilor a fost de peste 13 milioane euro în extinderea capacității de producție. Pentru cele trei proiecte, grupul a primit, în total, circa 6,2 milioane euro ajutor de stat.

În primul semestru din 2020, Grupul TeraPlast a înregistrat o cifră de afaceri de 100,8 milioane euro, în creștere cu 17% față de primul semestru din 2019. În aceeași perioadă, profitabilitatea Grupului a crescut cu 49%, EBITDA ajungând la 11 milioane euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...