Tesla, livrări-record de 201.250 de mașini în trimestrul doi al acestui an

Tesla a livrat 201.250 de mașini în întreaga lume în al doilea trimestru, un record pentru producătorul de mașini electrice fondat de Elon Musk.

În prezent, Tesla fabrică vehiculul utilitar sport model S sedan și X doar la fabrica sa din Fremont, California, și modelele mai mici 3 și Y acolo și la uzina sa din Shanghai. Compania nu împarte vânzările în funcție de geografie, dar SUA și China sunt cele mai mari piețe ale sale, iar cea mai mare parte a vânzărilor au fost ale modelelor 3 și Y.

„Echipele noastre au făcut o treabă remarcabilă navigând prin provocările logistice și ale lanțului global de aprovizionare”, a spus Tesla într-un comunicat vineri.

Luna trecută, Tesla a organizat un eveniment pentru a sărbători modelul S Plaid, cea mai rapidă mașină de producție a companiei până în prezent. Musk a inițiat Plaid ca un produs care dovedește superioritatea mașinilor electrice. Compania a livrat 1.890 de mașini Model S și X în trimestrul respectiv și a produs 2.340.

Tesla a anunțat că numărul de livrări ar trebui să fie considerat ușor conservator, iar numerele finale ar putea varia cu 0,5% sau mai mult.

Livrările trimestriale sunt unul dintre cei mai urmăriți indicatori pentru Tesla. Ele stau la baza rezultatelor sale financiare și sunt considerate pe scară largă ca un barometru al cererii consumatorilor de vehicule electrice în ansamblu, deoarece compania este liderul pieței în mașinile alimentate cu baterii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...