Test: Efectele secundare ale vaccinului din Rusia asupra voluntarilor

Publicat: 21 sept. 2020, 23:00, de Roxana Roseti, în LIFESTYLE , ? cititori
Test: Efectele secundare ale vaccinului din Rusia asupra voluntarilor

Studiile clinice finale ale vaccinului rusesc denumit „Sputnik V” au început la în această lună, la Moscova, existând însă incertitudini cu privire la siguranța și eficacitatea acestuia pe termen lung.

Unul din șapte voluntari înscriși pentru testarea vaccinului rusesc împotriva COVID-19 s-a plâns că are efecte secundare, precum stări de slăbiciune și dureri musculare, după cum a anunțat Mihail Murașko, ministrul sănătății din Rusia, potrivit agenției TASS. „Aproximativ 14% au avut mici efecte secundare de slăbiciune, dureri musculare pentru 24 de ore și ocazionale creșteri ale temperaturii”, a spus ministrul, adăugând că aceste simptome au dispărut a doua zi, iar complicațiile sunt detaliate în instrucțiunile de utilizare, fiind previzibile.

Voluntarilor li se va administra o a doua doză

Până acum au fost vaccinați peste 300 dintre cei 40.000 de voluntari înscriși. Potrivit sursei citate, voluntarilor li se va administra o a doua doză de vaccin într-un interval de 21 de zile de la prima injecție.

Mai mulți oficiali guvernamentali și membri de partid ar participa la această testare. Ministrul sănătății a precizat că populația din Rusia va putea fi testată la finalul lunii noiembrie, începutul lunii decembrie.

Duminică, Rusia a raportat 6.148 de noi cazuri de coronavirus, a doua zi când numărul de cazuri de îmbolnăviri depășește 6.000. De asemenea, 79 de persoane au murit din cauza infecţiei cu COVID în ultimele 24 de ore ceea ce duce numărul deceselor la 19.418.