Test negativ, dovada vaccinării sau trecerii prin Covid-19 pentru a călători cu mijloacele de transport în comun

Germanii ar putea fi obligaţi în curând să prezinte un test negativ, dovada vaccinării sau trecerii prin Covid-19 pentru a călători cu mijloacele de transport în comun, au anunțat autoritățile, potrivit Reuters.

Germania a înregistrat în ultima săptămână un nou record al cazurilor de îmbolnăvire cu noul coronavirus, în condiţiile în care creşterea activităţilor în spaţii închise a transformat încă o dată Europa în „epicentrul pandemiei”.

Aşa-numitele reguli 3G, care prevăd un test Covid-19 negativ sau dovada recuperării sau vaccinării ar trebui să se aplice transportului public, precum şi locurilor de muncă, conform unui document de politică al celor trei părţi. Nu este clar cum vor fi aplicate prevederile.

Pentru a sparge rapid şi cu forţă al patrulea val, am convenit… alte reguli”, a scris, pe Twitter, parlamentarul Verzilor Kathrin Goering-Eckardt.

Propunerea de noi restricţii în Germania a venit în momentul în care guvernul austriac a impus luni carantinarea persoanelor nevaccinate.

Alte ţări europene solicită pasagerilor să furnizeze dovada vaccinării sau a testării pentru călătoriile pe distanţe lungi cu transportul public. Dar nu este clar dacă alte ţări solicită acest lucru pentru transportul urban.

Bundestagul urmează să voteze joi proiectul de lege, astfel încât acesta să poată intra în vigoare înainte de expirarea stării de urgenţă a Germaniei din 25 noiembrie, care a oferit temeiul legal pentru măsurile anterioare împotriva pandemiei.

Pe lângă regulile la nivel naţional, noua lege îşi propune să ofere celor 16 landuri ale Germaniei un set de instrumente cu opţiuni pe care le pot aplica separat, având în vedere că rata de infectare variază foarte mult în ţară.

Rate mai mari există în regiunile cu cele mai scăzute rate de vaccinare, şi anume estul şi sudul Germaniei. Însă noul proiect de lege exclude măsuri precum blocarea şcolilor şi interzicerile de acces aplicate în timpul valurilor anterioare ale pandemiei, stârnind critici din partea unor factori de decizie politică că diminuează percepţia riscului şi flexibilitatea.

Rata de vaccinare a Germaniei, de 67%, este printre cele mai scăzute din Europa de Vest, ceea ce ar putea ameninţa performanţa sa relativ puternică de până acum în combaterea pandemiei.

Până acum, Germania a înregistrat aproximativ 1.164 de decese la un milion de oameni din cauza Covid-19, comparativ cu 1.828 în medie pentru Uniunea Europeană, conform datelor din 14 noiembrie oferite de Our World in Data.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...