„Teste-acadea” de mare acuratețe, preferate de grădinițe din Austria Inferioară

Cinci grădinițe din Austria Inferioară, landul care înconjoară regiunea Vienei, vor testa copiii prin „teste-acadea”, ca parte dintr-un program- pilot, menit să detecteze cât mai din timp îmbolnăvirile cu COVID.

Conform procedurii, testul se va face în prima zi de grădiniță a fiecărei săptămâni și încă odată două zile mai târziu. Rezultatul este vizibil după 15 minute. Testarea este opțională și se face doar cu acordul părinților, relatează Kleine Zeitung.

Cum acționează „testele-acadea”

Testul-acadea” este un test antigen de salivă, ce conține un dispozitiv care se ține în gură timp de 90 de secunde, iar rezultatul este gata în 15 minute. Testul are o acuratețe de 95,65% și costă în jur de 12 euro.

Inițial, în jur de 440 de copii din cinci grădinițe vor fi incluși în acest proiect, însă numărul participanților va depinde de câți preșcolari vor putea veni la unitățile de învățământ în lockdown-ul impus din cauza noului val de coronavirus și câți părinți își vor da acordul pentru acest tip de testare.

Planul este ca noile teste „prietenoase” cu copiii să fie folosite timp de opt săptămâni, urmând ca rezultatele să fie evaluate după alte două săptămâni.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole