Teste pe mare: Ultimul distrugător al revoluționarei clase Zumwalt, în acțiune (VIDEO)

Ultimul distrugător stealth din clasa Zumwalt a intrat deja în etapa testării. Nava americană a părăsit șantierul naval Bath pentru a începe încercările pe mare. 

Distrugătorul Lyndon B. Johnson (DDG 1002), ultimul din cele trei distrugătoare ale revoluționarei clase Zumwalt, este cel care a intrat „în acțiune”. Potrivit celor de la Naval News, care citează producătorul General Dynamics Bath Iron Work, nu întâmplător momentul plecării spre testare a fost ales simbolic, 27 august. Aceasta este data când fostul președinte american Lyndon B. Johnson se năștea în 1908, în Stonewall, Texas.

A treia navă din clasa Zumwalt

Aceasta este prima navă care poartă numele lui Lyndon B. Johnson, aflat în funcția de președinte al SUA între 1963-1969. USS Lyndon B. Johnson este a treia navă din clasa Zumwalt, după USS Zumwalt și USS Michael Monsoor. Primul distrugător, care poartă numele clasei, este cel mai scump distrugător construit vreodată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...