Teszari și Tomșa cumpără Telekom Romania Mobile Communications

Publicat: 28 mai 2024, 09:16, de Andrei Ceausescu, în Business , ? cititori
Teszari și Tomșa cumpără Telekom Romania Mobile Communications

Telekom România se pregătește să facă parte dintr-o mutare surprinzătoare pe piața telecomunicațiilor. Compania de telefonie este pe cale să fie achiziționată de Digi România, deținută de Zoltan Teszari, și de o companie controlată de omul de afaceri Adrian Tomșa, cunoscut pentru proprietatea sa asupra Prima TV.

Potrivit unui anunț oficial publicat pe site-ul Bursei de Valori București, Serghei Bulgac, director general al Digi România, a confirmat că Digi a încheiat un acord de principiu pentru achiziționarea unei părți semnificative din acțiunile Telekom Romania Mobile Communications S.A. de la Hellenic Telecommunications Organization S.A. Această tranzacție este condiționată de finalizarea analizei de due diligence, obținerea aprobărilor necesare de la autoritățile competente și finalizarea documentației corespunzătoare.

Dacă tranzacția va fi finalizată, Telekom Romania Mobile va rămâne pe piață ca operator independent de telecomunicații, conform înțelegerii dintre acționarii West Network Invest S.R.L., vehiculul investițional prin care se va realiza achiziția.