The Be Good Tanyas: O poveste a talentului și armoniei, o poveste cu trei fete foarte ambițioase

Publicat: 19 mai 2024, 08:24, de Radu Caranfil, în Cultură , ? cititori
The Be Good Tanyas: O poveste a talentului și armoniei, o poveste cu trei fete foarte ambițioase

Poate aveți chef să descoperiți muzici noi. Dacă-i așa, avem mereu ceva simpatic prin buzunare. Trupa The Be Good Tanyas, originară din Canada, este un adevărat fenomen în lumea muzicii folk, cunoscută pentru stilul lor unic care îmbină elemente de folk, country și bluegrass. Formată din Frazey Ford, Samantha Parton și Trish Klein, trupa a reușit să cucerească inimile publicului prin melodii pline de emoție și povești fascinante.

Originile și stilul inconfundabil

The Be Good Tanyas au început să cânte împreună la sfârșitul anilor ’90, fiind unite de o pasiune comună pentru muzica tradițională americană. Vocea distinctivă a fiecărei membre, combinată cu armonii bogate și instrumentație variată, creează un sunet unic care evocă un sentiment profund de nostalgie și melancolie. Frazey Ford aduce o notă soul și blues prin vocea ei caldă și puternică, în timp ce Samantha Parton și Trish Klein contribuie cu tonalități și instrumente care adaugă textură și profunzime pieselor lor.

Albumul „Chinatown” și succesul internațional

Albumul „Chinatown”, lansat în 2003, este considerat unul dintre cele mai bune albume ale trupei. Piesele de pe acest album sunt o reflecție a abilității extraordinare a trupei de a spune povești prin muzică. Melodii precum „Waiting Around to Die” și „In My Time of Dying” sunt impregnate cu un sentiment de vulnerabilitate și autenticitate care rezonează puternic cu ascultătorii.

Ce face trupa atât de specială?

 1. Armoniile vocale: Una dintre trăsăturile definitorii ale The Be Good Tanyas este abilitatea lor de a crea armonii vocale care sunt atât delicate, cât și puternice. Vocile celor trei membre se împletesc perfect, creând o experiență auditivă captivantă și emoționantă.
 2. Instrumentația: Trupa folosește o gamă variată de instrumente, de la banjo și mandolină la chitară și armonică, fiecare piesă fiind îmbogățită de aceste sunete autentice care amintesc de muzica tradițională americană.
 3. Lirismul și povestea: Versurile pieselor lor sunt adesea introspective și narative, abordând teme de dragoste, pierdere și căutare personală. Aceste povești muzicale oferă ascultătorilor o conexiune profundă cu trupa și muzica lor.
 4. Autenticitatea: The Be Good Tanyas se disting prin autenticitatea lor. Fiecare membră își aduce propria poveste și emoție în muzică, creând un stil sincer și neafectat.

Impactul cultural și relevanța

De-a lungul anilor, The Be Good Tanyas au influențat mulți artiști și au câștigat o bază de fani loiali datorită integrității și originalității lor muzicale. Muzica lor continuă să inspire și să emoționeze, demonstrând că sunetul autentic și poveștile bine spuse rămân mereu actuale și relevante.

Sunt mai mult decât o simplă trupă; ele sunt naratoare ale sufletului uman, folosind muzica pentru a explora și a exprima complexitatea emoțiilor și experiențelor umane. Talentul lor extraordinar și stilul unic le-au asigurat un loc special în inima ascultătorilor și în istoria muzicii folk.

The Be Good Tanyas au o gamă de cântece frumoase și evocatoare care ilustrează amestecul lor unic de folk, country și bluegrass. Iată câteva dintre piesele lor remarcabile care ți-ar putea ține, o vreme, mințile departe de ceea ce pățim zilnic:

 1. „The Littlest Birds” – Aceasta este una dintre cele mai populare piese ale lor, cunoscută pentru melodicitate captivantă și versurile optimiste.
 2. „Waiting Around to Die” – Un cover tulburător al clasicului lui Townes Van Zandt, acest cântec evidențiază capacitatea trupei de a aduce emoții profunde în interpretările lor.
 3. „In My Time of Dying” – O interpretare puternică și plină de suflet, care scoate în evidență armoniile vocale și măiestria instrumentală a trupei.
 4. „Ootischenia” – Un cântec original, cu o calitate narativă bogată care transportă ascultătorii într-un alt timp și loc.
 5. „Human Thing” – Un cântecel superb, care surprinde esența lirismului introspectiv și onest al trupei.
 6. „Rain and Snow” – Piesa exemplifică perfect rădăcinile lor în muzica folk tradițională, cu o notă modernă, bogată în reflexivitate.
 7. „Scattered Leaves” – Un cântec melancolic și înduioșător, care rezonează profund cu versurile sale emoționante și blândețea abordării muzicale.
 8. „Dogsong 2” – O piesă reflexivă, care scoate în evidență talentul lor pentru crearea unor peisaje muzicale evocatoare. E greu de descris, trebuie ascultat.

Aceste cântece reprezintă câteva sugestii de introducere în muzica trupei The Be Good Tanyas. Exemplifică abilitatea lor de a îmbina influențele tradiționale și contemporane într-un mod unic. Dacă mai trebuie adăugat ceva, pentru noi, fetele de la The Be Good Tanyas au fost una dintre cele mai frumoase surprize muzicale. Ever.

Ce ziceți? Ascultăm un pic?