The New York Times se interesează în justiție de niște emailuri trimise de Ambasada României

Publicaţia The New York Times a acţionat în judecată Departamentul de Stat al SUA pentru a obţine e-mailuri trimise între 2015 şi 2019 de oficiali ai ambasadei României cu referire la mai mulţi oameni de afaceri, inclusiv Hunter Biden, fiul preşedintelui Joe Biden, şi fostul său asociat Tony Bobulinski.

Unul dintre obiectivele procesului intentat de publicaţia americană este de a afla dacă diplomaţii ambasadei au făcut vreo favoare în numele unor antreprenori privaţi (inclusiv, probabil, a fiului preşedintelui) ce ar putea ridica semne de întrebare despre posibile conflicte de interese şi fapte de corupţie, scrie Politico.com, citată de Agerpres.

Acţiunea judiciară, deschisă în baza legii americane privind libertatea informaţiei (Freedom of Information Act – FOIA), urmăreşte de asemenea obţinerea de informaţii despre Rudy Giuliani, avocatul personal al fostului preşedinte republican Donald Trump, însărcinat de acesta din urmă să găsească informaţii compromiţătoare despre relaţiile de afaceri ale lui Hunter Biden în Ucraina.

Congresmeni republicani din Senatul SUA au căutat în anul 2020 fără succes dovezi că Joe Biden, pe vremea când era vicepreşedinte al SUA, s-a implicat în politicile Ucrainei în favoarea fiului său.

Rudy Giuliani a spus de mai multe ori că Joe Biden ar fi avut afaceri în România

Într-un interviu acordat postului Fox News în octombrie 2019, Rudy Giuliani a menţionat mai multe ţări în care fostul vicepreşedinte democrat Joe Biden ar fi avut o implicare în afaceri controversate, printre care şi România.

Declaraţia lui Giuliani venea atunci în contextul scandalul cu miză electorală generat de publicarea transcriptului unei convorbiri între Donald Trump şi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, din care rezulta că preşedintele republican a încercat să-l determine pe omologul său ucrainean să acţioneze pentru redeschiderea unui dosar de corupţie în care era implicat Hunter Biden. Dosarul fusese închis după demiterea procurorului general ucrainean cerută Kievului de vicepreşedintele Joe Biden pe motivul slabelor rezultate ale Ucrainei în lupta împotriva corupţiei.

În urma intervenţiei lui Trump pentru redeschiderea acelui dosar în Ucraina, democraţii au iniţiat procedura de impeachement împotriva lui, dar nu au reuşit să-l demită. El avea să piardă însă în faţa lui Joe Biden alegerile prezidenţiale din 2020.

  1. New York Times e pe dinafara cu subiectul,cel care l-a facut pe Trump sa piarda puterea este grupul de la Londra si cel de la Davos
    Am ajuns la concluzia ca senatul USA e plin de prosti care incurca lumea si de escroci care au tradat pentru bani .90% din tradatori sunt democratii si 90% din prosti sunt GOP

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Cine este preotul mare mason, cu o avere uriașă, care conduce...

Prezența preoților, în special a celor cu funcții mari în Biserica Ortodoxă Română, în rândurile masoneriei este arhicunoscută, dar Patriarhia Română a negat că...