The Telegraph: „Dacă unii continuă să fie obsedați de creșterea numărului zilnic de cazuri, e limpede că în paralel să desfășoară o altă criză”

Omenirea, se pare, iar a început cu valurile pandemice, întrezărindu-se chiar un al cincilea. În timp ce Europa se zbuciumă pe valuri, proaspăt ieșita din UE, Marea Britanie, gândește altfel.

De la începutul pandemiei, numai în Anglia și Țara Galilor, s-a înregistrat un exces de 70.000 de morți comparativ cu media pe anteriorii cinci ani. Dintre aceștia numai 8.423 (11%) ar fi decedat de Covid-19. Or, „dacă unii continuă să fie obsedați de creșterea numărului zilnic de cazuri, e limpede că în paralel să desfășoară o altă criză sanitară, legată de restricții și de accesul dificil la servicii medicale”.

Spitalizările sunt „cu mult sub maximul atins iarna trecută”

Decesele în exces au fost provocate în principal de boli cardiovasculare, alte boli respiratorii, ciroză și diabet, iar ele coincid și cu topul bolilor a căror diagnosticare a scăzut dramatic în 2020. Și cum, în ciuda creșterii numărului de cazuri noi, decesele și spitalizările sunt „cu mult sub maximul atins iarna trecută”, The Telegraph solicită „deschiderea sistemului primar de sănătate, iar nu închiderea lui din nou”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...