The Telegraph: Europa s-a trezit la mila lui Putin

În prag de iarnă, problema aprovizionării cu gaze naturale se acutizează iar „Europa s-a trezit la mila lui Putin” după cum titrează The Telegraph. Și The Wall Street Journal comentează că rezervele uriașe de petrol și gaze ale Moscovei au făcut-o să aibă o influență sporită asupra economiilor occidentale.

„Merkel și Macron vor constata că orice acord cu Kremlinul se va încheia în termenii lui Putin, nu ai lor. Tentativele Germaniei și Franței de a asigura livrări de gaze de urgență din partea Rusiei demonstrează cât de dependentă a ajuns să fie Europa de Kremlin pentru a-și satisface nevoile energetice. Cum prețurile globale ale energiei au atins niveluri-record, tot mai mulți conștientizează faptul că președintele rus Vladimir Putin încurajează în mod activ creșterea prețurilor în încercarea de a obține aprobarea Europei pentru gazoductul Nord Stream 2, finalizat luna trecută”, comentează The Telegraph.

Oficialii occidentali acuză Kremlinul

Pe aceeași idee merge și The Wall Street Journal, care arată că “rezervele uriașe de petrol și gaze ale Moscovei au făcut-o să aibă o influență sporită asupra economiilor occidentale și a celei chineze care se confruntă cu o majorare a prețurilor”. Sursa menționată mai notează că Rusia, cea mai mare țară exportatoare de gaze și totodată sursa a peste o treime din gazele Europei, s-a prezentat drept un furnizor de primă importanță care ar putea soluționa ușor problema deficitului de gaze de pe continent.

Oficialii occidentali acuză Kremlinul că încearcă să obțină avantaje de ordin politic blocând o furnizare suplimentară. Moscova afirmă însă că ea este cea care salvează piețele energetice instabile de pe glob, negând că și-ar exploata imensele sale rezerve în schimbul unor beneficii de ordin politic”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

PREMIERĂ: Armata României intră în grevă!

Într-un act fără precedent în istoria Armatei României, Comitetul de Acțiune pentru Desclavagizarea Armatei României a emis o notificare oficială, prin care anunță declanșarea...