Theodor Stolojan: „Nu putem izola economia românească, așa cum a făcut-o Ceaușescu”

Dacă prețurile din energie se mențin la un nivel ridicat și în vară, nu reglementarea prețului este soluția – este de părere liberalul Theodor Stolojan, care a adăugat mai multe la această afimație.

Pe lângă faptul că a punctat, pe B1 TV, că „nu putem izola economia românească, așa cum a făcut-o Ceaușescu, de noua realitate a prețurilor la energie”, Stolojan a mai evidențiat și că sunt mai multe lucruri care trebuie precizate aici. În primul rând, pentru decembrie-ianuarie, noi avem o ordonanță care funcționează și avem cerința ca furnizorii de energie electrică, de gaze naturale care nu au aplicat prevederile legale să recalculeze toate facturile care au fost făcute cu alte prețuri decât cele prevăzute în legislația care există în prezent. Avem a doua etapă – sigur, ar fi fost bine să o avem pe aceasta din primul moment – care, iată, limitează începând cu 1 februarie, prețurile la energie la 0,8 lei kWh și 0,31 pentru gazul natural.

Singura scuză

Liberalul a punctat repetat că ar fi fost bine să fi avut această ordonanță dată încă de la început. „Singura scuză este că în momentul în care a apărut această avalanșă a prețurilor la energie de toate felurile, o creștere foarte mare, nimeni n-a știut cum a apărut sau din ce cauze, cât durează mai ales, dacă este un fenomen temporar sau e o tendință pe termen mai lung”, a mai afirmat Theodor Stolojan.

El a explicat că economia nu poate fi izolată de noua realitate a prețurilor la energie. „Aici e de clarificat al treilea aspect, și anume faptul că dacă discutăm în vară că se mențin aceste prețuri la energie, atunci nu reglementarea prețului la energie este soluția, deoarece noi nu putem izola economia românească, așa cum a făcut-o Ceaușescu, de noua realitate a prețurilor la energie”, a adăugat liberalul.

Mai multe articole...

2 COMENTARII

  1. Când acasă la tine Tu ești doar o batjocură si lucrezi disciplinat pentru un venit minim pe economie.
    Curvărășenia ta politica este chiar în stare să te înlocuiască şi să te alunge de pe aceste meleaguri străbune.
    „Putem sa aducem pana la zeci de mii de refugiati din Ucraina in Romania”. Ministrul Dincu anunta ca Romania este „pregatita” sa ofere „conditii bune de viata” ucrainenilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole