Theodora Ion a ocupat locul 13 în proba de spadă la Mondialele de scrimă cadeți

Sportiva română Theodora Ion a ocupat locul 13 în proba feminină de spadă, sâmbătă, la Campionatele Mondiale de scrimă pentru cadeţi de la Cairo.

Theodora Ion a trecut de Monika Narbutaite (Lituania) cu 15-9 în primul tur, apoi a învins-o pe Damlanur Sonmuş (Turcia), cu 15-14, dar a pierdut în optimi, 13-15 cu Elena Robles (Spania), clasându-se pe locul 13.

Emma Şont a învins-o în primul tur pe finlandeza Inka Pallasvesa (15-6), s-a impus ulterior în faţa polonezei Cecylia Cieslik cu 15-13, dar a cedat în optimi cu 7-15 în întâlnirea cu rusoaica Ekaterina Kolbeneva, încheind pe locul 15.

Renata Axinte s-a impus în primul tur în faţa austriecei Lena Chevaux, cu 15-11, apoi a câştigat cu 15-10 în faţa scrimerei lituaniene Anastasija Pylinova, însă a fost învinsă în optimi de Ketki Kektar (SUA), cu 15-7, terminând concursul pe locul 16.

Poloneza Alicja Klasik a câştigat aurul, Kolbeneva a obţinut argintul, Susanne Lannes (Estonia) şi Ketki Ketkar au luat medaliile de bronz.

La masculin, Horia Nistor a ocupat locul 15, după ce i-a învins pe egipteanul Abdelrahman Hassan cu 15-13 şi pe rusul Venedikt Buzinov, cu 15-11, pierzând la sud-coreeanul Dowan Kim, cu 9-15.

Andrei Papp a fost învins în primul tur de rusul Maksim Petrov cu 15-12, clasându-se pe 38, iar Florin Mirică, întrecut în prima rundă de sud-coreeanul Minwook Kim, cu 15-10, a încheiat pe 43.

Şi la masculin titlul mondial a revenit tot unui polonez, Antoni Socha, rusul Artem Sarkisian a luat argintul, iar bronzul a fost adjudecat de Dowan Kim şi americanul Skyler Liverant.

România a cucerit până acum două medalii, aur prin Marco Şovar, duminică, în proba individuală masculină a cadeţilor, şi bronz, luni, prin echipa de junioare la sabie (Ilinca Pantiş, Felicia Iacob, Maria Matei şi Mihaela Chiţu). Echipa de floretă (Emilia Corbu, Andreea Dincă, Teodora Şofran, Karina Vasile) a ocupat locul patru la junioare.

Duminică, în ultima zi a Mondialelor de scrimă pentru cadeţi şi juniori de la Cairo, sunt programate probele pe echipe la spadă juniori şi junioare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...