Tichete educaționale 500 lei – Cum se face prima tranzacție și în ce magazine

În aceste zile, o nouă serie de tichete educaționale de 500 lei pentru rechizite se distribuie către părinții elevilor defavorizați, care n-au intrat în prima tranșă de alocare. Deși programul este implementat de ceva vreme, posesorii cardurilor au în continuare neclarități în ceea ce privește folosirea lor.

Una dintre cele mai dese întrebări legate de utilizarea cardurilor pentru rechizite se referă la efectuarea primei tranzacții. Vă prezentăm câteva informații comunicate de Sodexo, una din cele trei companii care emit carduri.

Cum faceti prima tranzactie cu cardul social pentru sprijin educațional?

– În primul rând, trebuie să identificați în listă locația/unitatea de la care doriți să cumpărați rechizite sau îmbrăcăminte

– Ajuns la locație, informați că doriți să faceți plata cu cardul social pentru sprijin educational (activarea cardului se face în omentul efectuării primei tranzații).

– Introduceți cardul în aparatul de validare (POS)

– Tastați codul din 4 cifre (codul PIN) pentru a finaliza cumpărăturile.

– Cardul va rămâne în aparat (POS) până la eliberarea bonului fiscal.

Lista Magazinelor unde poate fi folosit cardul social pentru sprijin educational

Cardurile vor putea fi utilizate exclusiv în magazine/ unități afiliate, de emitentul cardului, care comercializează materiale școlare – rechizite necesare frecventării școlii, articole de papetărie, caiete, stilouri, articole pentru pictură, ghiozdane și alte articole necesare în școli și grădinițe, precum și articole de vestimentație necesare frecventării școlii și grădiniței

Utilizarea tichetelor sociale pentru sprijin educațional de 500 lei pentru achiziționarea altor produse se sancționează cu amendă (între 1,5 și 2 puncte-amendă, respectiv între 3.450 lei și 4.600 lei), dacă faptele nu sunt săvârșite în astfel de condiții încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracțiuni.

Iată unde puteți găsi lista magazinelor afiliate:

Numere de telefon unde puteți suna în caz de probleme:

  • Edenred, Departamentul de Asistenţă Clienţi –  021 301 33 03 între 8.00 şi 18.00 de luni până vineri
  • Up România – 021.313.00.74, 021.312.64.91, 0317.100.411

Citește și Se distribuie tichetele educaționale de 500 de lei pentru rechizite. Ce este interzis

Cine primește ajutorul de 500 lei pentru rechizite

Iată și cine poate să primescă tichetele educaționale de 500 lei pentru rechizite:

– copiii din învățământul de stat preșcolar, cu condiția ca venitul lunar pe membru de familie să fie de până la de două ori nivelul venitului minim garantat pentru o persoană singură (298 lei)

– elevii din învățământul de stat primar și gimnazial, dacă venitul mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe țară (1.275 lei).

Ajutorul de 500 se acordă la cererea unuia dintre părinții elevului. Aceasta trebuie însoțită de adeverința de venit aferentă lunii iulie 2022.

Dacă în anul școlar precedent, bugetul alocat Schemei naționale de sprijin pentru elevii defavorizați a fost de 122 milioane de lei (pentru 245.000 de beneficiari), în noul an școlar 2022-2023 el a fost suplimentat la peste 150 de milioane de lei. Sprijinul se acordă prin intermediul Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate.

3 COMENTARII

  1. Jó napot kívánok érdekelné érdeklődni szeretnék hogy miért ném kaptám még az 500 lejes jutalvanyt ez az első kártyám 2 lányom kápót és novemberben kaptám kártyát és minyart február van

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...