Tichete sociale. Datele exacte la care vor fi virați banii pentru următoarele două tranșe

Beneficiarii tichetelor sociale de 250 lei vor primi luna aceasta cea de-a treia tranșă, urmând ca în decembrie să fie virată și cea de-a patra tranșă.

Astfel, în perioada 17 – 21 octombrie sunt actualizate listele de beneficiari de către Ministerul Muncii, verificarea fiind efectuată de către ANAF. Banii urmează să fie virați pe carduri în intervalul 24 – 31 octombrie 2022, potrivit calendarului comunicat de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).

Pentru ultima tranșă, actualizarea și verificarea listelor se va face în perioada 5-9 decembrie, sumele urmând să fie încărcate în perioada 12-16 decembrie 2022.

În caz că nu vă regăsiți pe listă, trebuie să știți că vă puteți adresa Casei Teritoriale de Pensii – respectiv Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială – din județul de reședință.

Verificarea condițiilor de venit pentru beneficiarii se face exclusiv de către Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF).

Voucherele în valoare de 250 de lei se încarcă o dată la două luni, până la finalul anului, iar aceste sume sunt valabile 12 luni de la data încărcării lor. Astfel, dacă tranșa IV este încărcată în decembrie 2022, ea poate fi utilizată până în decembrie 2023.

Cardurile pot fi folosite doar de către beneficiari. În cazuri excepționale, în care beneficiarul nu se poate deplasa la operatorii economici pentru a utiliza ajutorul, atunci poate încredința tichetele unei persoane apropiate, dar doar împreună cu actul de identitate.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...