Tichie de mărgăritar: Garda Națională de Mediu va verifica și subvențiile fermierilor

Expresia ”Ce-i lipsește chelului? Tichie de mărgăritar?” este atât de valabilă la ora actuală cu cei de la Garda Națională de Mediu, care abia dacă fac față la problemele de zi cu zi, dar s-au mai pricopsit cu încă o responsabilitate uriașă.

Ordinul comun surpriză

Printr-un ordin comun publicat în Monitorul Oficial pe 25 ianuarie 2022 semnat de miniștrii Agriculturii și Mediului, Adrian Chesnoiu și Tánczos Barna dar și de președintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Alexandru Nicolae Bociu, stabilește noile reguli de mediu pe care trebuie să le respecte fermierii la fertilizarea culturilor agricole.

Astfel, surprinzător, Garda Națională de Mediu, în baza unui protocol de colaborare cu Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), va verifica în ferme condițiile de fertilizare a culturilor agricole, iar rezultatele controalelor vor fi transmise către APIA. Întrucât normele de ecocondiționalitate sunt obligatorii pentru încasarea subvențiilor APIA, fermierii care nu respectă noile norme îți pot pierde plata pe suprafață și pentru animale.

”Garda Națională de Mediu  participă la implementarea normelor de ecocondiționalitate privind mediul și schimbările climatice (SMR 1—3 și GAEC 1 și 3) și informează APIA despre neconformitățile constatate în cadrul acțiunilor proprii de inspecție și control pentru activitățile cu impact semnificativ asupra mediului, în baza unui protocol de colaborare încheiat cu APIA”, se stipulează în ordinul comun publicat în Monitorul Oficial.

Artizanul ordinului

Potrivit informațiilor noastre, artizanul acestui ordin comun este secretarul de stat de la Ministerului Mediului, Robert Szel, fost comisar șef al Comisariatului Județean al Gărzii de Mediu Harghita.

Acesta urmărește, că deh prietenii știu și de ce, prin acest ordin posibilitatea scanării subvențiilor la anumite ferme, dar în același timp să și se pună batista pe țambal pentru anumite subvenții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Un membru CA la societățile Primăriei Galați câștigă anual până la...

Dezbaterile coaliției guvernamentale pe tema reducerii cheltuielilor din sectorul bugetar readuc în actualitate faptul că aceleași partide, PSD și PNL, au dat undă verde...