TikTok, Meta și X dau în judecată statul american Ohio  

Publicat: 07 ian. 2024, 09:30, de Oana Dințică, în ESENȚIAL , ? cititori
TikTok, Meta și X dau în judecată statul american Ohio  

TikTok, Meta și X dau în judecată statul american Ohio, din cauza legii care limitează accesul copiilor pe rețele sociale.

Un grup care reprezintă TikTok, Snapchat, Meta și alte companii cunoscute din social media a dat în judecată statul american Ohio, motivul fiind legea care prevede acordul părințiilor pentru a putea fi utilizate rețelele sociale. Legea este în curs de adoptare, conform Associated Press.   

Legea este integrată într-un proiect de lege care vizează bugetul de stat în valoare de 86,1 miliarde de dolari. Bugetul a fost promulgat în iulie de Mike DeWine, un guvernator republican.

Pachetul de legi care cuprinde și actul normativ care urmărește să protejeze sănătatea mintală a minorilor, ar urma să intre în vigoare de la 15 ianuarie. Un alt reprezentant al statului Ohio, Jon Husted, afirmă despre social media că este dăunătoare minorilor și le creează dependență. Printre aplicațiile iubite de copii le află și TikTok.

NetChoice, grupul care a intentat proces împotriva procurorului general, Dave Yost, dorește să blocheze intrarea în vigoare a noii legii. Grupul susține că legea care obligă companiile de social media să obțină acordul părinților pentru copiii de sub 16 ani care vor să se înscrie pe site-urile de socializare și pentru a descărca jocuri, împiedică libertatea de exprimare.   

facebook, telegram, whatsapp

Tot această lege ar trebui să prezinte părinților regulamentul privind confidențialitatea, iar în acest fel părinții vor ști care este conținutul pe care îl accesează copiii lor.  

Grupul nu este la primul proces de acest gen, după ce a avut sorți de izbândă în California și Arkansas împotriva unor restricții similare.  

Autoritățile din Ohio care susțin legea au afirmat că se așteptau la un proces de acest fel și afirmă despre companii că sunt conștiente de răul pe care îl fac copiilor prin algoritmii lor.