Timiș: Suspiciune de pestă porcină africană într-o fermă Smithfield cu 39.000 porci

Suspiciune de pestă porcină africană în ferma Parţa din Timiș deținută de Smithfield, unde se află efective de 39.000 porci, care vor fi sacrificați, dacă dacă se va confirma prezenţa PPA în probele trimise pentru analize la laborator.

„Am trimis probele recoltate astăzi, la Bucureşti. Dacă va fi confirmată prezenţa pestei porcine africane, toate cele 39.000 de porcine din ferma Smithfield de la Parţa vor fi incinerate. Nu s-au semnalat cazuri de PPA în gospodării sau în ocoalele silvice”, a declarat Flavius Nicoară, directorul executiv al Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Timiş, pentru AGERPRES.

Tot marți, prefectul Mihai Ritivoiu a anunţat că a convocat o şedinţă cu reprezentanţi ai Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, ai Apelor Române, ai Primăriei Parţa şi ai reprezentanţilor fermei de suine, pe această speţă.

„Avem o suspiciune extrem de serioasă de pesta porcină africană în Parţa. Analizele Direcţiei Sanitar-Veterinare au confirmat-o. În acest moment, au fost trimise probe la Bucureşti, pentru reconfirmare. Dacă rezultatul va fi acelaşi, voi convoca un Comitet Local de Combatere a Bolilor, în vederea identificării de soluţii privind combaterea focarului de pestă porcină africană”, a precizat Mihai Ritivoiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...