Timișoara ar putea pierde titlul de Capitală Europeană a Culturii

Președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, a declarat că motivul îl reprezintă finanțarea asociației care gestionează proiectul. Reprezentanții Comisiei Europene au convocat o ședință de urgență la care să participe autoritățile locale implicate în acest proiect.

Alin Nica, președintele Consiliului Județean, care este și expert european pentru capitale culturale, susține că situația este foarte gravă, de aceea a și fost convocată o întâlnire înainte de vizita de monitorizare a activității Asociației Timișoara – Capitală Culturală Europeană, organismul care gestionează proiectul.

Liderul județean afirmă că este a doua oară când proiectul este blocat din cauza finanțării precare. De altfel, nici Primăria Timișoara, nici Consilul Județean și nici Ministerul Culturii nu și-au achitat toate obligațiile financiare față de asociație.

„De la alegeri, de aproape 7 luni, nu s-a făcut niciun progres vizibil în acestă direcție. Și vreau astăzi să trag un semnal de alarmă, nu din vreo calitate politică și nici măcar administritativă, ci din cea de expert al Comisiei Europene, care știe care sunt neliniștile la nivelul Comisiei Europene din punct de vedere al proiectului Timișoara 2023”, a spus Alin Nica.

În scopul unui impuls

În 2020, întrucat a fost pandemie, proiectul Timisoara Capitala Culturală a Europei a primit doar 20%din banii prevăzuți a fi alocați de Guvern, Primăria Timișoara și CJ Timiș.

Liderul Consiliului Județean Timiș spune că i-a propus primarului Timișoarei, Dominic Fritz, să strângă rândurile și să facă împreună toate eforturile pentru salvarea titlului, potrivit postului de radio Europa FM.

Alin Nica mai spune că scopul ședinței cu reprezentanții Comisiei Europene este darea unui impuls pentru a progresa până la vizita de monitorizare, ce va avea loc anul viitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole