Timișoara: Compania de termoficare riscă să intre în insolvență și să afecteze încălzirea în 50.000 de gospodării

Noul primar al municipiului Timișoara, Dominic Fritz, avertizează cu privire la situația critică în care se află compania de termoficare Colterm, fiind îngropată în datorii.

„Procedura de concordat preventiv trebuie să meargă înainte, indiferent cum se numeşte directorul. Concordatul este un contract negociat cu creditorii principali care ne va permite eşalonarea datoriilor de 310 milioane de lei ale societăţii de termoficare.

Fără concordatul preventiv, Colterm poate să intre în orice zi în insolvenţă, situaţie care ar afecta încălzirea şi apa caldă în 50.000 de gospodării, a spitalelor şi şcolilor din Timişoara. 

Municipiul Timişoara are datorii la Colterm de peste 160 milioane de lei. Dacă Colterm intră în insolvenţă, conturile noastre pot fi blocate, ceea ce ar însemna că multe investiţii şi servicii publice s-ar opri. Dacă pică Colterm, pică şi Primăria Timişoara”, a subliniat politicianul USR PLUS, potrivit Agerpres.  

Edilul a adăugat că nu va permite falimentul companiei, dar nici ca finanţele municipalităţii să fie, în continuare, „ţinute ostatice” de o singură companie în subordinea ei.

La sfârşitul săptămânii viitoare, se va încheia licitaţia pentru firma care va însoţi şi monitoriza negocierile pentru o ieşire din criză prin concordat, proces în care compania se angajează la un plan ambiţios de restructurare. 

„Eu sunt ferm convins că se poate. De aceea, voi propune Consiliului Local încheierea unui acord şi cu Banca Mondială, cu care am negociat în ultimele luni un pachet de consultanţă pentru o nouă strategie de energie şi termoficare pentru Timişoara. Suntem intransigenţi, dar în acelaşi timp avem o responsabilitate uriaşă de a asigura căldură şi apa caldă pentru oraş”, a transmis primarul Timișoarei.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Cine este candidatul AUR la șefia Consiliului Județean Maramureș

În deplasările sale prin țară, liderul AUR George Simion urmărește și identificarea unor candidați pentru alegerile locale, atât la primării, dar și la consiliile...