Tinere exploatate sexual în Constanţa şi Braşov. Printre ele se află și o minoră

Trei persoane acuzate de exploatare sexuală au fost reținute, urmând ca autoritățile să decidă dacă ei vor fi arestați preventiv pentru următoarele 30 de zile.

Poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – S.T. Constanţa, au pus în aplicare patru mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Constanţa, într-un dosar penal care vizează săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane, tentativă la trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism.

„Din cercetări a reieşit faptul că, în perioada mai-iunie 2021, trei bărbaţi, cu vârste cuprinse 38 şi 41 de ani, ar fi recrutat trei tinere, de 21, 20 şi 17 ani, profitând de starea de vădită vulnerabilitate (datorată unei educaţii precare şi stării materiale modeste), şi le-ar fi adăpostit în imobile de pe raza municipiilor Braşov şi Constanţa, în scopul exploatării sexuale.  

De asemenea, la sfârşitul lunii mai a acestui an, bărbatul, de 41 de ani, ar fi determinat una dintre victime la practicarea prostituţiei, înlesnind această activitate, prin închirierea unei locaţii în municipiul Constanţa, de pe urma căreia ar fi obţinut foloase patrimoniale.Totodată, bărbatul ar fi realizat fotografii în ipostaze erotice cu aceasta, materiale destinate postării pe reţelele de socializare”, informează IPJ Constanţa.  

După efectuarea percheziţiilor, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 4 telefoane mobile, iar 3 persoane au fost conduse la sediu pentru audieri.  

În urma probatoriului administrat în cauză, procurorul din cadrul D.I.I.C.O.T. – S.T. Constanţa a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de de cei 3 bărbaţi, fiind reţinuţi pentru 24 de ore şi introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă. În cursul zilei de astăzi, vor fi prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.   

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...