Tinerii din Belarus, inclusiv cei exmatriculați din motive politice, își pot efectua studiile în România

Ministerul de Externe și Ministerul Educației acordă o sută de burse tinerilor din Belarus care doresc să studieze în instituții de învățământ superior din România, începând cu anul universitar 2021-2022.

Bursele vor fi destinate programelor de studii de licență, master sau doctorat în limba română sau într-o limbă de circulație internațională.

Prin aceste burse, România contribuie concret la susținerea eforturilor societății civile din Belarus, conform obiectivelor de politică externă națională și europene, informează Ministerul de Externe.

Inițiativa acordării burselor vine în contextul promovării principiului libertății academice în spațiul european al învățământului superior, potrivit Radio România Actualități.

Astfel, tinerii din Belarus, inclusiv cei care au fost exmatriculați din motive politice sau care se simt amenințați de regimul de la Minsk au posibilitatea de a-şi continua studiile în universități românești de prestigiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Rezultatul anchetei: UMB-ul a săpat un drum la jumătate de metru...

Rezultatele primei etape a anchetei desfășurate în urma tragicului incident de miercuri spre joi, în care patru persoane au murit și alte cinci au...