Toamnă de foc pentru medici, dentiști și farmaciști: Urmează să dea examen pentru obtinerea titlului de specialist

Aproape 3.000 de medici și farmaciști vor susține examenul pentru obținerea titlului de specialist. Anul acesta, calendarul de examene și concursuri al Ministerului Sănătății a fost modificat și adaptat condițiilor epidemiologice.

Mii de medici dentiști și farmaciști vor susține examenul pentru obținerea titlului de specialist în acestă meserie. Verificarea va fi organizată de Ministerul Sănătății pe 23 și 24 septembrie. Examenul a fost decalat cu o lună din cauza epidemiei de Covid 19.

Examene grele

Pentru specialitatea Medicina de urgenţă, examenul se va desfăşura numai în centrele universitare Bucureşti și Târgu Mureş. Anul acesta calendarul de examene și concursuri al MS a fost modificat și adaptat condițiilor epidemiologice. În acest context, examenul de obținere a titlului de specialist a fost devansat cu o lună de zile.

MS va afișa pe site

Potrivit datelor furnizate de Ministerul Sănătății, 2.710 medici, medici dentiști și farmaciști vor susține sesiunea pentru obținerea titlului de specialist pentru profesioniștii din sistemul de sănătate care va avea loc în mai multe centre universitare.

Ministerul Sănătății va afișa, pe pagina de web www.ms.ro, secțiunea Examene și concursuri naționale, arondarea candidaților pe specialități și centre universitare de examen, conform prevederilor publicației de examen aprobată pentru sesiunea din acest an.

Organizatorii anunță că procesul de arondare ține cont de criteriul pregătirii de minimum 6 luni din stagiul de bază al specialității, efectuată în centrul universitar respectiv și de criteriul existenței unui număr de minimum 3 candidați pe specialitate și centru universitar. În centrele în care există puțini candidați, aceștia au fost rearondați.

Examen în pandemie

„Menționăm că, în situația în care, pentru anumite specialități a existat câte un singur candidat pe centru universitar, în mai multe centre universitare diferite, pentru respectarea principiului obiectivității evaluării, candidații au fost rearondați centrelor universitare învecinate, astfel încât să existe minimum trei candidați pe specialitate, ținând cont totodată și de pe criteriul distanței minime, care să implice costuri cât mai reduse pentru candidați, în cazul deplasării sau pe baza celei de a doua opțiuni a candidatului, acolo unde această opțiune a fost făcută”, au anunțat reprezentanții Ministerului Sănătății.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...