Toni Greblă, despre nebunia de la Sectorul 1: ,,De această organizare răspund primarii, conform legii”

Publicat: 11 iun. 2024, 15:16, de Andrei Ceausescu, în ACTUALITATE , ? cititori
Toni Greblă, despre nebunia de la Sectorul 1: ,,De această organizare răspund primarii, conform legii”

Președintele AEP, Toni Greblă, a explicat la Antena 3 că responsabilitatea pentru proasta organizare a procesului de predare a proceselor verbale revine conform legii primarilor de sector. În esență, conform afirmațiilor sale, primarul Clotilde Armand ar fi trebuit să se asigure că acest proces se desfășoară într-un mod mai ordonat. Greblă a subliniat că haosul post-votare a fost rezultatul „unui cumul de cauze. Sigur că și numărul de buletine a contat. Apoi a contat proasta organizare a fluxului și a încăperilor, a spațiilor în care se desfășoară această activitate.”

El a menționat că au existat și obstacole create de anumite persoane interesate, care au întârziat sau au blocat adoptarea sau implementarea unor măsuri specifice. „Au fost multiple cauze și nu pot să generalizez,” a adăugat Greblă. Șeful Autorității Electorale Permanente a subliniat că acolo unde au apărut cozi și oamenii au stat ore în șir pentru a preda sacii cu buletine de vot, aceasta se datorează faptului că primarii, cei responsabili de organizarea alegerilor, nu și-au făcut datoria.

Anumite secții de votare au finalizat operațiunea rapid, în timp ce altele încă o prelungesc până în prezent. „Este vorba și despre o organizare care a plecat de la decizia proastă de a găsi un spațiu improvizat pentru un birou electoral de sector. Primarii sunt cei care trebuie să răspundă pentru această organizare, conform legii. Repet, primarii au obligația de a asigura spațiile adecvate pentru toate birourile din circumscripția lor, din zona lor de activitate, și de a le dota corespunzător,” a mai precizat Greblă.