Toni Greblă rămâne în cărți pentru șefia Autorității Electorale Permanente

Deși liberalii s-au opus vehement nominalizării lui Toni Greblă pentru șefia AEP, social democrații nu au propus altă persoană pentru această funcție.

Candidatura lui Toni Greblă, susținut de PSD la șefia Autorității Electorale Permanente (AEP), a rămas valabilă în ciuda nemulțumirilor PNL față de această propunere, au declarat pentru G4Media surse parlamentare. În 7 martie că PSD ar fi decis să renunțe la Greblă ca urmare a nemulțumirilor PNL, dar candidatura sa a rămas valabilă.

Cel de-al doilea candidat la șefia instituției este Cristian Preda, susținut public de USR. Preda este decanul Facultății de Științe Politice de la Universitatea București și a fost europarlamentar.

Termenul până la care se putea depune candidaturi a fost 17 martie. Votul final din plenul reunit al celor două camere ale Parlamentului va avea loc pe 28 martie.

Șefia AEP a rămas vacantă după demisia lui Florin Mitulețu Buică, și el susținut de PSD și plecat după ce ANI i-a făcut plângere penală pentru că și-ar fi angajat cumnata în instituție.

Toni Greblă (69 de ani) este prefectul Capitalei din mai 2022. Anterior, el a fost președintele secției de drept privat din Consiliul Legislativ, secretar general al guvernului Dăncilă, judecător la Curtea Constituțională, senator PSD și prefect de Gorj.

Toni Greblă a fost timp de câteva zile în 2022 și administrator la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Economedia.ro a scris în 10 martie 2022 că Toni Greblă este incompatibil în funcția de administrator al Companiei de Drumuri (CNAIR), iar acesta s-a retras la puțin timp după ce ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu l-a numit în Consiliul de Administrație.

DNA l-a acuzat pe Greblă că, în perioada 2010 – 2015, aflat în exercitarea funcţiilor de senator (2010 – 2013) şi judecător la Curtea Constituţională (2013 – 2015), ar fi pretins şi primit de la omul de afaceri Ion Bîrcină, cu titlu de foloase necuvenite, folosinţa gratuită, service-ul şi asigurarea pentru un autoturism marca BMW Seria 5, în echivalent de 56.070 de euro. În 2019 Înalta Curte de Casație și Justiție l-a achitat definitiv pe Toni Greblă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...