TOP 8 caracteristici importante când cumperi o mașină de brodat

Mașinile de brodat la domiciliu sunt o modalitate ușoară și rapidă de a putea să-ți particularizezi hainele cu modele personalizate. Dacă dorești să încerci cea mai recentă tendință de broderie pe blugi, rochii sau bluze de trening, vei afla că broderia de mână poate fi obositoare și consumatoare de timp și te va lăsa cu degetele înțepate accidental. De aceea, o mașină de brodat va fi o investiție dacă vrei să adaugi tot felul de modele la proiectele tale de cusut. Poți monograma prosoape, poți pune modele originale pe bluze și cămăși, înfrumuseța jachete, sau chiar repara blugi rupți.

Totuși, indiferent dacă ai nevoie de o mașină de brodat nouă pentru afacerea ta de acasă sau pentru a încerca un nou hobby, utilizarea unei mașini de brodat nu este la fel de simplă ca simpla apăsare a unui buton, e încă nevoie de îndemânare, înțelegere și o mulțime de timp pentru a stăpâni această mașină și pentru a obține rezultate ideale. Există diferite tipuri de mașini de brodat și chiar unele mașini de cusut care sunt, de asemenea, mașini de brodat. Iată care sunt lucrurile de luat în considerare:

1.  Utilitatea

Mașinile de brodat sunt investiții uimitoare, dar sunt destul de costisitoare și ar trebui să știi de unde să începi, ce așteptări ar trebui să ai de la ele și ce ar trebui să iei în considerare. Ar trebui să alegi în funcție de nivelul de calificare și de scop pentru ca investiția să merite.

2.  Ușurința de utilizare

O mașină de brodat este deja alt nivel pentru proiectele de croitorie și poate fi o sarcină dificilă. În mod normal aceasta ar trebui să fie ușor de utilizat, astfel încât să se poată profita la maximum de ea. Pentru a o pune în funcțiune dar și pentru a o folosi este necesară existența unui manual de instrucțiuni clare și a tuturor accesoriilor incluse. Practic, ar trebui să fie ușor de configurat și să aibă o interfață de utilizator ușor de înțeles. În plus, la achiziționarea ei ar trebui să te asiguri că mașina are toate caracteristicile de care este nevoie pentru a începe brodarea. Mai mult, ar trebui să evaluezi dificultatea de a schimba cercul, alegerea unui design, filetarea acului, precum și ajustarea tensiunii și vitezei.

3.  Tipuri de mașini de brodat

Sunt o mulțime de caracteristici de luat în considerare atunci când alegi o mașină de brodat, dar mai întâi trebuie să decizi de ce tip de mașină ai nevoie. Există trei tipuri principale de mașini de brodat:

  • Mașini de brodat casnica – Sunt de mare ajutor în decorarea articolelor de îmbrăcăminte. Prezența cercurilor și posibilitatea de a broda modele fără a utiliza munca manuală le fac atractive pentru un cerc larg de utilizatori.
  • Mașini de brodat semi-industriale – Sunt ideale pentru atelierele și întreprinderile mici care au nevoie din când în când de serviciile brodatului. Atractivitatea lor este justificată de viteza de broderie și de posibilitatea de a adăuga dispozitive suplimentare, care vor duce mașina cu un pas mai sus spre echipamentul comercial. Achiziționarea unui cerc tubular va permite brodarea pe capace, șosete și mâneci.
  • Mașini de brodat comerciale – Sunt cea mai scumpă opțiune, dar sunt, de asemenea, cele mai versatile. Pot fi mașini de brodat cu o singură utilizare, care efectuează o singură operațiune sau mașini complete care efectuează o întreagă varietate de operațiuni. Acestea sunt fiabile, au posibilitatea de a lucra în două schimburi cu o oprire scurtă pentru întreținerea tehnică, au dimensiunea mare a zonei de broderie, pot coase pe mai multe articole de îmbrăcăminte la un moment dat, în funcție de nr. de capete, pot fi folosite pentru modele all-over pe țesături mari.

4.  Tipul și numărul de ace

În timp ce unele mașini de brodat au capacități de cusut, altele sunt doar pentru brodare. Cu toate acestea, majoritatea mașinilor de brodat cu un singur ac pot acționa, de asemenea, ca mașini de cusut. Una din principalele diferențe dintre o mașină de brodat și o mașină de cusut obișnuită este tipul de ac utilizat. Mașinile de brodat folosesc un anumit tip de ac conceput pentru firul de broderie. Acele utilizate pe mașinile de brodat sunt mai mari decât acele de cusut care protejează firul. În mod ideal, acele de broderie trebuie să se miște mai rapid pentru a se muta mai repede decât acele de cusut.

O altă diferență dintre o mașină de brodat și o mașină de cusut obișnuită este tipul de picior utilizat. Mașinile de brodat folosesc un picior unic care ajută la ghidarea țesăturii prin mașină. Acest picior se numește picior de broderie, iar datorită acestuia cusăturile tale vor fi uniforme și designul tău va arăta bine.

Mașinile de brodat sunt fie simple, fie cu mai multe ace, ceea ce înseamnă că poți utiliza fie o singură culoare la un moment dat, fie mașina poate folosi mai multe culori. Cele mai multe combinații de mașini de brodat și cusut sunt mașini cu un singur ac. Pe aceste mașini, se pot face în continuare modele cu mai multe culori, dar mașina îți va solicita să schimbi firul de fiecare dată. Mașinile cu mai multe ace vor ține diferitele culori ale firului simultan, astfel încât nu trebuie să le mai schimbi manual, viteza va fi mai mare, iar broderia este finalizată în întregime după un singur ciclu de programare. De reținut că aceste modele tind să fie mai mari și mai scumpe.

5.  Dimensiunea câmpului de broderie

Unul dintre lucrurile pe care trebuie să le iei în considerare atunci când cumperi o mașină de brodat este dimensiunea câmpului de broderie (zona de design). Unele mașini pot broda doar modele de până la 10×10 cm, recomandate fiind mașinile de brodat cu o zonă de 13×18 cm. De fapt, cu cât este mai mare zona de broderie cu atât este mai bine, dar și mașina este mai scumpă. Zona de design va limita cât de mare pot fi desenele tale de broderie. Cele mai multe mașini au o lungime cerc de la 10 la 25 cm.

6.  Funcții și componente

Odată ce ai decis ce tip de mașină de brodat ai nevoie, trebuie să te uiți la diferitele caracteristici pe care le oferă fiecare dispozitiv. Unele caracteristici de căutat includ: filetarea automată, filetarea acului, controlul lățimii și lungimii cusăturii, reglarea preferențială a tensionării firului de ață, mecanism de inserare rapidă a bobinei, funcția de rotire a modelului brodat, funcția de scalare și capacitățile de editare a desenelor.

  • Tăierea automată a firului – Cele mai multe mașini de brodat vin cu o caracteristică automată, foarte utilă, de tăiere a firului. Această caracteristică este importantă pentru că atunci când mașina a terminat brodarea unei culori specifice, se va tăia automat firul, și apoi va solicita schimbarea acestuia.
  • Ecranul LCD – Cea mai importantă caracteristică a unei mașini de brodat este acest ecran LCD, iar afișajul ar trebui să fie ușor de citit și să aibă toate informațiile de care este nevoie despre dispozitiv. În special faptul că dacă dorești să poți vedea designul pe care îl vei broda trebuie doar să arunci o privire pe ecranul LCD.
  • Varietatea de dimensiuni ale cercului – Dacă intenționezi să utilizezi mașina de brodat pentru matlasare, va fi deosebit de important să acorzi atenție dimensiunii cercului. Având o distanță largă între acul mașinii de brodat și corpul mașinii vei putea utiliza cercuri mai mari și vei putea să miști țesătura mai ușor. De obicei, mașinile de brodat au diferite tipuri de cercuri disponibile, dintre care să îl poți alege pe cel potrivit pentru proiectul tău. Acesta va ajuta la menținerea țesăturii în loc în timp ce coși.
  • Genunchiera – Comandă la genunchi cu ajutorul căreia poți ridica sau coborî piciorușul având astfel mâinile libere.
  • Funcția de oglindire – O varietate de combinații de cusături standard, iar la simpla apăsare a butonului modelul de cusătura selectat va fi cusut în oglindă.
  • Buton pentru ajustarea înălțimii piciorușului presor – Glisiera pentru reglarea vitezei permite modificarea vitezei chiar și în timpul funcționării mașinii.

7.  Accesoriile

Accesoriile incluse sunt diverse piciorușe pentru butoniere, nasturi, zigzag, brodat, cusătură invizibilă…, set de ace, ac dublu, bobine, opritor papiotă, șurubelnițe, gherghef cu poziționare multiplă pentru broderie, perii, pedală de picior, manual de utilizare, catalog de broderii…

Producătorii de mașini de brodat folosesc fonturi și modele de broderii încorporate ca și caracteristici de vânzare. Cu toate acestea, nu contează cu adevărat câte modele vin preprogramate pe mașina de brodat, deoarece poți descărca alte mii. Este mai important să cauți o mașină de brodat cu un port USB pentru transferul desenelor de brodat de la computer la mașina de brodat. Verifică dacă marca are un site online pentru a vizualiza mai multe opțiuni de broderie.

8.  Prețul

Mașinile de brodat pot fi destul de scumpe, deci va trebui să iei în considerare costul mașinii. Recomandarea este să cumperi mașina cu cea mai mare dimensiune a cercului și caracteristicile pe care ți le poți permite. Prețul trebuie raportat la performanța mașinii știind clar ce ai de gând să faci cu ea, pentru a constata dacă raportul caracteristici – preț este favorabil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...