Top: Cine va fi fotbalistul cel mai bine plătit al planetei

Revista economică americană Forbes a publicat topul fotbaliştilor cu cele mai mari venituri în acest an. Numele aflate în top nu reprezintă o surpriză, doar faptul că s-au atins performanțe într-un an dificil din punct de vedere financiar poate fi surprinzător.  

Leo Messi va fi fotbalistul cel mai bine plătit al planetei la finalul acestui an, cu venituri totale de 126 de milioane de dolari. Cea mai mare parte din această sumă, adică 92 de milioane, o reprezintă salariile pentru sezonul abia început. Celelalte 34 de milioane provin din parteneriate şi contracte de sponsorizare. Starul argentinian al FC Barcelona a intrat în topul foarte restrâns al sportivilor care au adunat în carieră peste un miliard de dolari, potrivit Forbes. Sud-americanul este al 4-lea sportiv care atinge un miliard de dolari din venituri, după jucătorul de golf Tiger Woods, boxerul Floyd Mayweather şi marele său rival – fotbalistul portughez Cristiano Ronaldo.

Primii zece 10 prezenţi în top

Din „clubul miliardarilor” mai face parte și legenda baschetului american – Michael Jordan, a cărui avere a crescut însă după retragerea din activitate, graţie mega-contractului cu producătorul echipament sportiv Nike şi a cumpărării echipei de baschet Charlotte Hornets.

Forbes semnalează că primii 10 prezenţi în clasamentul pe anul 2020 au adunat venituri globale de 570 milioane dolari, în creştere cu 11% faţă de sezonul trecut, în ciuda impactului pandemiei de Covid-10 asupra sportului şi economiei mondiale.

Iată cum arată topul fotbaliştilor cu cele mai mari venituri în acest an, publicat de Forbes:

1. Lionel Messi (Argentina/FC Barcelona) 126 milioane dolari

2. Cristiano Ronaldo (Portugalia/Juventus Torino) 117 milioane

3. Neymar (Brazilia/Paris Saint-Germain) 96 milioane

4. Kylian Mbappe (Franţa/Paris Saint-Germain) 42 milioane

5. Mohamed Salah (Egipt/FC Liverpool) 37 milioane

6. Paul Pogba (Franţa/Manchester United) 34 milioane

7. Antoine Griezmann (Franţa/FC Barcelona)33 milioane

8. Gareth Bale (Ţara Galilor/Real Madrid) 29 milioane

9. Robert Lewandowski (Polonia/Bayern Munchen) 28 milioane

10. David De Gea (Spania/Manchester United) 27 milioane

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Viață de nabab. 9.200 de euro, remunerația lunară a sindicalistului Anton...

Unul dintre cei mai vocali lideri de sindicat din învățământ, Anton Hadăr, abonat la emisiunile TV unde își dă cu părerea despre totul și...

Cine este candidatul AUR la șefia Consiliului Județean Maramureș

În deplasările sale prin țară, liderul AUR George Simion urmărește și identificarea unor candidați pentru alegerile locale, atât la primării, dar și la consiliile...