Topul județelor unde vor ajunge banii din programul Tomata: Olt, Galați și Dolj

Fondurile din programul Tomata au început să ajungă la legumicultorii care au accesat acest program. Cei mai mulți provin din județele Olt – 5.728 dosare eligibile, Galați – 3.785 dosare și Dolj – 1.687 dosare, dintr-un total de 17.244 dosare eligibile. 

Primii 1.000 de legumicultorii din Olt eligibili la Programul de susținere a legumelor în spații protejate – Programul Tomata – ciclul 1, vor intra la plată în zilele următoare, când vor primi suma de 3.000 euro/fermă, anunță Florin Ciobanu, președintele Asociației Tinerilor Fermieri din Olt.

Peste 4.000 de beneficiari, la plată

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) a anunțat că a primit de la alte zece judeţe deconturi în vederea efectuării plăţilor pentru beneficiarii Programului Tomata. Faţă de săptămâna trecută, numărul cererilor transmise pentru decontare a crescut considerabil, astfel că s-au primit cereri pentru 4.388 de beneficiari, în valoare de 66,26 milioane de lei.

“Cele 10 judeţe care au trimis deconturile la MADR în vederea efectuării plăţilor sunt: Alba, Argeş, Constanţa, Dâmboviţa, Galaţi, Mureş, Neamţ, Vâlcea, Vrancea, Ilfov. Cele mai multe cereri au fost înregistrate pentru judeţele Galaţi (3.551 solicitanţi) şi Ilfov (255 solicitanţi)”, se arată în documentul citat.

Pe măsură ce se vor primi dosarele aferente celorlalte judeţe, MADR va achita cererile de plată şi pentru restul legumicultorilor înscrişi în Program.

MADR a alocat în acest an 225 de milioane de lei pentru susţinerea producţiei de tomate şi legume în spaţii protejate, respectiv ardei gras, ardei kapia, castraveţi, fasole păstăi, salată, spanac şi ceapă verde.

Programul denumit generic ‘Tomata’ este împărţit în două cicluri de producţie, iar tomatele pot fi cultivate în ambele cicluri. Valoarea sprijinului total este de 4.000 de euro/beneficiar, iar producţiile minime necesare trebuie să fie de 3.000 de kilograme pe 1.000 de metri pătraţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole