Topul TÜV al celor mai fiabile mașini din 2023

Deși fiabilitatea ar trebui să fie principalul motiv pentru care alegem o mașină, este departe de a se întâmpla așa și în realitate. Totuși, asociațiile de profil alcătuiesc an de an topul fiabilității. 

O dată pe an apare raportul celor de la TÜV (prescurtarea de la Technischer Überwachungsverein în limba germană, sau Asociația de Inspecție Tehnică) unde sunt publicate rezultatele a milioane de controale obligatorii.

TÜV a evaluat un total de 9.583.319 inspecții auto efectuate la mașini din mai multe grupe de vârste: 2-3 ani, 4-5 ani, 6-7 ani, 8-9 ani și 10-11 ani.

Statisticile privind defecțiunile din cadrul TÜV sunt considerate un indicator important al calității automobilelor. Pe baza principalelor inspecții din ultimele douăsprezece luni, se stabilesc autoturismele cu cele mai puține probleme dar și cele mai multe defecte.

Mercedes-Benz domină clasamentul mașinilor cu o rată mică a defecțiunilor (grupa de vârstă 2-3 ani)

Modelul cu cele mai puține probleme este Mercedes-Benz Clasa B, cu o rata a defecțiunilor de 2,0 la sută. Dintre SUV-uri, Mercedes-Benz GLC domină topul, cu o rată a defecțiunilor de 2,3 la sută. În această categorie de vârstă excelează și VW Golf Sportsvan (2.3%).

În topul mașinilor cu o vechime între 4 și 5 ani se află Porsche 911 cu o rată a defecțiunilor de 2,7 la sută, apoi se află Mercedes-Benz SLC (4,1 la sută) și Audi Q2 (4,5 la sută).

Pentru mașini vechi de 6-7 ani Porsche 911 a înregistrat o rată a defecțiunilor de doar 3.5%, apoi urmează Suzuki Vitara (7.2%) și VW Golf Sportsvan (7.3%).

Modelele vechi de 8-9 ani cu cele mai puține defecțiuni raportare sunt Porsche 911 (4.6%), Audi TT (9.4%) și Mercedes-Benz SLK (10.3%), pe când cele mai vechi exemplare (vârste între 10-11 ani) sunt aceleași modele ca în grupa precedentă, diferă doar procentele: Porsche 911 (rată a defecțiunilor de 6.6%), Audi TT (11.6%) și Mercedes-Benz SLK (12.2%).

Sursă: ADAC

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...