Tot mai mulți traficanți de droguri au căzut în plasa procurorilor DIICOT

Publicat: 17 mai 2024, 18:18, de Alexandru Bogdan Grigoriev, în ACTUALITATE , ? cititori
Tot mai mulți traficanți de droguri au căzut în plasa procurorilor DIICOT
Foto: Poliția Română

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Neamț au dispus, ieri, reținerea a patru inculpați. Ei sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic  de droguri de risc, în formă continuată și deținere fără drept de droguri de risc, în vederea consumului propriu.

Nu mică a fost mirarea procurorilor când au constatat că unul dintre traficanții de droguri se afla deja sub control judiciar, într-o altă cauză.

Din materialul probator a rezultat că, în perioada 2023 – mai 2024, în mod repetat,  inculpații au deținut, intermediat și  comercializat direct diferite cantități de canabis către consumatori din județele Neamț, Suceava, Botoșani și Iași. O parte dintre cei aprovizionați cu droguri erau minori.

Ieri, 16 mai, unul dintre inculpați a fost prins în flagrant pe raza municipiului Târgu Neamț, în timp ce transporta cantitatea de circa 3 kilograme canabis destinată comercializării.

În urma  celor 5 percheziții domiciliare efectuate pe raza județelor Neamț și Suceava au fost identificate și ridicate cantități de droguri de risc (canabis), grindere, cântare electronice, medii de stocare a datelor, sume de bani în lei, precum și alte mijloace de probă.

Astăzi, 17 mai, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Neamț cu propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile a celor patru inculpați.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Neamț.

Acțiunea a fost realizată cu sprijinul polițiștilor Inspectoratului de Poliție Județean Neamț și jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț și Grupării Mobile de Jandarmi Bacău.

Și procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Bistrița Năsăud au dispus reținerea a doi inculpați și măsura controlului judiciar față de un alt inculpat, cercetați sub aspectul săvârșirii aceleiași infracțiuni, de trafic de droguri de mare risc în formă continuată.

Din cercetările efectuate a reieșit că în perioada septembrie 2023 – martie 2024, aceștia au procurat, deținut,  oferit cu titlu gratuit și comercializat, în mod repetat, diferite cantități de drog de mare risc 3-CMC (cunoscut sub denumirea de cristal), cu  suma  de 100 lei pentru o doză.

În sarcina unuia dintre inculpați a fost reținută și infracțiunea de viol asupra unui minor, din materialul probator administrat  rezultând că în perioada aprilie-mai 2024, în baza aceleiași rezoluții infracționale, a întreținut în mai multe rânduri relații sexuale cu o persoană vătămată minoră,  în vârsta de 14 ani.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate au  fost identificate și ridicate mai multe mijloace de probă, la una dintre adrese fiind găsită și victima minoră.

Astăzi,  judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bistrița Năsăud a dispus arestarea preventivă a inculpaților reținuți, pentru o perioadă de 30 de zile.

La Cluj, procurorii au dispus  reținerea unui inculpat, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de efectuarea, fără drept, de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive și trafic de droguri de mare risc, ambele în formă continuată.

În perioada septembrie 2023 – mai 2024,  acesta a procurat, deținut,  manipulat și vândut către consumatori din județul Cluj diferite cantități de substanțe psihoactive  (2 MMC și 2-CMC) și droguri de mare risc (3 – CMC, cunoscut sub denumirea de cristal, 4-CMC și amfetamină).

Ieri,16.05.2024, inculpatul a fost  prins în flagrant în timp ce deținea și transporta peste 110 grame substanță psihoactivă (2-MMC) destinată comercializării.

Astăzi, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Cluj cu propunerea de arestare preventivă a acestuia, pentru o perioadă de 30 de zile.