TotalEnergies renunță la Rusia. Când vor fi importate ultimele produse petroliere

Directorul TotalEnergies, Patrick Pouyanné, a asigurat că nu îşi va reînnoi contractele de aprovizionare cu petrol şi motorină din Rusia pentru rafinăria sa din Germania, potrivit RTL.

TotalEnergies care deține contribuție la mai multe proiecte ruseşti, a fost criticată după ce nu s-a alăturat Shell şi BP pentru a renunţa la importurile de petrol şi gaze din Rusia.

La aproape o lună de la începerea invaziei ruse în Ucraina, compania franceză TotalEnergies, a anunțat că va renunța la toate achizițiile de petrol sau produse petroliere rusești cel târziu până la sfârșitul anului.

Într-un comunicat compania a declarat că, nu va reînnoi contractele de aprovizionare cu 240.000 de barili ţiţei pe zi pentru rafinăria sa Leuna din Germania, care este alimentată cu petrol rusesc prin conducta Druzhba. „Spre deosebire de petrol, este evident că capacităţile logistice ale Europei în materie de gaze fac dificilă renunţarea la importurile de gaze ruseşti în următorii doi sau trei ani, fără a afecta aprovizionarea cu energie a continentului”, se arată în comunicat.

Până la sfârşitul anului 2022

În conformitate cu deciziile UE, compania franceză susține aprovizionarea cu gaze ruseşti în această etapă. Va continua să aprovizioneze Europa cu gaze naturale lichefiate de la uzina Yamal, atâta timp cât guvernele europene consideră că gazele ruseşti sunt necesare.

CEO-ul TotalEnergies susține că ultimele produse petroliere vor fi importate până la sfârşitul anului 2022.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole