Toți cei care folosesc Instagram trebuie să știe. Platforma face schimbări importante

Publicat: 25 mart. 2022, 07:30, de Mădălina Bălăceanu, în Ultimă oră , ? cititori
Toți cei care folosesc Instagram trebuie să știe. Platforma face schimbări importante

Platforma socială Instagram a lansat nouă noi feed-uri pe care utilizatorii le pot folosi alături de cel al cărui conţinut este ales de algoritm – un feed ordonat cronologic şi unul care afişează postările creatorilor favoriţi.

Aşa cum anunţa încă de anul trecut, Instagram a început implementarea feed-urilor în care postările sunt fie ordonate invers cronologic, fie sunt afişate doar pentru favoriţi.

Lista favoriţilor poate conţine până la 50 de persoane. Adăugarea unui favorit va fi o operaţiune privată – favoriţii unui utilizator nu vor fi notificaţi şi nu vor şti că au fost adăugaţi pe listă.

Cele două noi feed-uri de conţinut vor putea fi accesate apăsând logo-ul Instagram, din partea stânga sus a ecranului, de unde vor putea acum să selecteze unul dintre cele trei feed-uri disponibile, scrie news.ro.

În momentul în care noua facilitate va fi disponibilă, aplicaţia va afişa o notificare ce va ghida utilizatorul şi îi va arăta cum funcţionează schimbarea feed-urilor.

Compania spune că realizează o implementare rapidă şi că disponibilitatea noilor feed-uri pentru toţi utilizatorii platformei este doar o chestiune de ore.

Motivaţia Instagram pentru adăugarea celor două noi liste este simplă. Platforma deţinută de Meta vrea să ofere alternative la feed-ul generat de algoritm, după ce a fost criticat în multe rânduri pentru conţinut afişat, în special celor mici.