Totul despre proiectul „Apelați Rusia acum”

Publicat: 14 mart. 2022, 23:00, de Puterea.ro, în Internațional , ? cititori
Totul despre proiectul „Apelați Rusia acum”

Un proiect lituanian prezintă o „formulă” interesantă pentru oprirea războilui din Ucraina. Respectiv, proiectul presupune ca diaspora rusă să fie îndemnată să sune în țara de baștină, potrivit euronews.com.

Scopul este ca rușii să comunice mai mult între ei, oriunde s-ar afla, într-un efort de a opri războiul din Ucraina. “Cred că singurii oameni care pot opri acest război sunt cetățenii ruși”, a declarat Paulius Senuta, unul dintre inițiatorii proiectului. La 120 de ore distanță de la momentul în care s-a venit cu ideea acestui proiect, pe 8 martie, lituanienii au lansat site-ul special conceput pentru “Call Russia”.

Dând click pe butonul „Apelați Rusia acum” de pe site-ul realizat de lituanieni, se generează unul dintre cele 40 de milioane de numere de telefon din toată Rusia.

Potrivit lui Paulius, în primele două zile de funcționare au fost înregistrate în jur de 32.000 de apeluri.

Reacțiile oamenilor din Rusia sunt diferite: unii nu răspund, alții închid, iar alții sunt dispuși să discute. Cu toate acestea, apelanții sunt invitați să ofere feedback cu privire la apelurile lor, iar Paulius susține că până acum aproximativ 50% dintre apeluri au decurs bine.