Totul despre proiectul „Apelați Rusia acum”

Un proiect lituanian prezintă o „formulă” interesantă pentru oprirea războilui din Ucraina. Respectiv, proiectul presupune ca diaspora rusă să fie îndemnată să sune în țara de baștină, potrivit euronews.com.

Scopul este ca rușii să comunice mai mult între ei, oriunde s-ar afla, într-un efort de a opri războiul din Ucraina. “Cred că singurii oameni care pot opri acest război sunt cetățenii ruși”, a declarat Paulius Senuta, unul dintre inițiatorii proiectului. La 120 de ore distanță de la momentul în care s-a venit cu ideea acestui proiect, pe 8 martie, lituanienii au lansat site-ul special conceput pentru “Call Russia”.

Dând click pe butonul „Apelați Rusia acum” de pe site-ul realizat de lituanieni, se generează unul dintre cele 40 de milioane de numere de telefon din toată Rusia.

Potrivit lui Paulius, în primele două zile de funcționare au fost înregistrate în jur de 32.000 de apeluri.

Reacțiile oamenilor din Rusia sunt diferite: unii nu răspund, alții închid, iar alții sunt dispuși să discute. Cu toate acestea, apelanții sunt invitați să ofere feedback cu privire la apelurile lor, iar Paulius susține că până acum aproximativ 50% dintre apeluri au decurs bine.

1 COMENTARIU

 1. De ce majoritatea rușilor, în jur de 80%, îl sprijină pe Putin?
  Președintele Putin este până acum cel mai bun conducător pe care l-am avut de-a lungul istoriei. Străzile sunt sigure, băncile sunt deschise, magazinele alimentare sunt aprovizionate, iar trenurile merg la program. E adevărat că băieții de top ne țin în dispreț și fură ca niște coci, dar țara este atât de bogată încât mai sunt multe pentru noi aici jos. Nu am trăit niciodată vieți atât de pașnice și bogate ca acum.
  Se pare că e prea devreme să ieși cu furci și torțe încă.
  Ceea ce este important este o experiență extrem de proastă pe care am avut-o când ne-am ridicat în arme împotriva guvernului. Ultimele două ori s-a întâmplat acest lucru în Rusia, în 1917 și 1991, tulburările au avut ca rezultat în cele din urmă grupuri minuscule și bine organizate de bărbați care au preluat puterea și au făcut din țară locul lor de joacă.
  A existat un singur episod în care rușii – pe cont propriu, total independenți de guvern – s-au reunit, s-au înarmat și i-au dat afară cu succes pe conducători din Kremlin. Acest lucru s-a întâmplat în 1612, prea departe în trecut pentru a fi o inspirație. În plus, episodul le amintește prea mult conducătorilor noștri de „revoluțiile portocalii” din Ucraina și îi face foarte nervoși. O mulțime de oficiali guvernamentali lucrează zi și noapte pentru a preveni ca lucrul 1612 să se întâmple din nou în Rusia în curând.
  Pentru a rezuma: noua noastră bogăție, amintirile proaste ale revoluțiilor și munca foarte eficientă a poliției asigură că președintele Putin va sta la Kremlin atâta timp cât dorește.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole