CNAIR: Ploaia abundentă duce la căderea pietrelor de pe versanți pe Valea Oltului. Lucrăm constant la întreținere

La fiecare ploaie serioasă, drumul național DN 7 care străbate Valea Oltului este „atacat” de pietrele care cad de pe versanți. Nervii șoferilor se varsă pe autoritățile care administrează șoseaua, dar de regulă nu este nici vina acestora.

Azi dimineață a avut loc o astfel de situație pe Valea Oltului, când pietrele căzute au blocat complet traficul rutier. Cauza a fost ploaia abundentă din ultima perioadă și care a slăbit pietrele de pe versanți, după cum au declarat reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au declarat, pentru PUTEREA.RO.

Conform sursei citate, CNAIR face periodic acțiuni de curățare a versanților, în special vara, tocmai pentru a disloca bucățile de stâncă sau pietrele care sunt instabile.

„Ne pare rău că astfel de situații au loc, însă este independent de noi. Tocmai de aceea blocăm circulația, pentru a curăța drumul și pentru ca șoferii să fie în siguranță”, transmit reprezentanții CNAIR.

Reprezentanții CNAIR mai arată că au loc investiții anuale în administrarea DN 7, dar nu au putut preciza valoarea acestora deoarece depinde și de accidente care nu sunt programate.

Trafic blocat pe Valea Oltului

Traficul rutier a fost blocat, marți dimineață, mai multe ore, pe Valea Oltului, din cauza pietrelor căzute de pe versanți. Pe pagina de Facebook a CNAIR șoferii au postat zeci de mesaje dure la adresa autorităților:

„Stăm de ore bune blocați pe Valea Oltului. Cat mai durează? Așteptăm să cada toate pietrele? Nimeni nu anunță nimic”, spune un utilizator.

„ Eu mă bag la somn, daca e, sa mă trezească si pe mine cineva să mă mut din mijlocul drumului, noapte bună. Bună dimineața, ora 07:00 tot blocat vad ca e, mă întorc pe partea cealaltă ca am amorțit”, a mai scris alt român.

Drumul național care străbate Valea Oltului este vital pentru infrastructura rutieră din țara noastră, fiind principala legătură dintre zona de sud și este și vestul României și este folosit de majoritatea autovehiculelor de transport marfă. O autostradă care să facă legătura dintre Pitești și Sibiu este în plan de mai bine de 20 de ani, dar nu va fi gata în următorii cinci ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...