Trafic oprit pe A2 București – Constanța din cauza unul carambol cu zeci de mașini. UPDATE: Numărul mașinilor implicate a urcat la 55, cu 146 de persoane aflate în vehicule

Traficul rutier este oprit vineri dimineaţa pe A2 Bucureşti – Constanţa, în zona municipiului Medgidia, din cauza unui carambol, în care au fost implicate 20 de autoturisme, două persoane fiind rănite, dintre care una este încarcerată.

Potrivit IGSU, a fost activat planul roşu de intervenţie.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, la kilometrul 183, în zona municipiului Medgidia, pe sensul către litoral, judeţul Constanţa, s-a produs un carambol în care au fost implicate 20 de autoturisme.

Conform primelor informaţii, două persoane au fost rănite, dintre care una este încarcerată.

Traficul rutier este oprit total pe sensul către Constanţa, formându-se coloane de autoturisme pe o distanţă de 3 km.

Sunt alocate echipaje de la ISUBIF, ISU Constanţa, Ialomiţa şi Călăraşi.

Conducătorii auto sunt sfătuiţi să respecte indicaţiile poliţiştilor prezenţi pe traseu pentru fluidizarea circulaţiei, să adapteze viteza la condiţiile de trafic şi să evite să se angajeze în efectuarea unor manevre riscante, cum sunt depăşirile coloanelor de autovehicule sau întoarcerile pe segmente de drum unde această manevră este interzisă. 

UPDATE: Raed Arafat a declarat că în incident au fost implicate peste 40 de mașini pe mai multe porțiuni de drum, între kilometrul 172 și 183 de pe autostrada A2, sensul de mers către Constanța. Din fericire, au fost doar 3 răniți transportați la spital până acum. IGSU a trimis ambulanțe inclusiv din București pentru a participa la ajutorarea celor care ar putea avea nevoie.

UPDATE: IGSU anunță că au fost implicate în eveniment 52 de mașini și 146 de persoane, dintre care doar trei răniți mai grav. De asemenea, au fost trei sau patru puncte de tamponare în lanț între kilometri 172 și 183. Cauza incidentelor a fost ceața densă care acoperea autostrada la momentul respectiv.

Traficul a fost reluat pe o singură linie pentru mașinile care au trecut de Cernavodă înainte de accident, dar rămâne deviat înainte de Cernavodă.

UPDATE:

Ultimul bilanţ făcut public de ISU Dobrogea arată că, în urma evenimentelor rutiere petrecute vineri dimineaţă pe autostrada A2, 16 persoane au fost transportate la spital, iar alte 41 au fost asistate la faţa locului.

Potrivit sursei citate, din cele 16 victime transportate la unităţi sanitare, 7 sunt copii cu vârste cuprinse între 10 şi 17 ani.

Purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea, Anamaria Stoica, a precizat că victimele au fost duse la Spitalul Judeţean Constanţa şi la Spitalul Municipal Medgidia.

De asemenea, din cele 41 de persoane asistate la faţa locului, 16 au primit îngrijiri medicale, însă nu au fost transportate la spital.

În continuare, la faţa locului mai rămân două ambulanţe SMURD, o autospecială pentru transport victime multiple şi două echipaje de stingere de la ISU Constanţa, iar celelalte echipaje se retrag la subunităţile de care aparţin, menţionează IGSU. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...