Tragedia de la Spitalul Victor Babeș este cercetată penal. Reacția ministrului Vlad Voiculescu

Publicat: 13 apr. 2021, 06:49, de Cezar Amariei, în Sănătate , ? cititori
Tragedia de la Spitalul Victor Babeș este cercetată penal. Reacția ministrului Vlad Voiculescu

Incidentul în urma căruia trei pacienți au murit luni seara, în unitatea mobilă amplasată în curtea Spitalului Victor Babeș din București, este subiectul unul dosar penal. Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, care a transmis condoleanțe familiilor.

Reprezentantul guvernamental susține că a aflat de probleme luni seara, în jurul orei 18.30. „Am sunat pentru a mă asigura că pentru pacienții COVID-19 se vor găsi locuri în alte spitale din București. Am mers apoi acolo pentru a vorbi cu medicii și conducerea spitalului. Cinci dintre ei au fost transferați în siguranță. Trei dintre ei, din păcate, nu au putut fi salvați. O anchetă penală este în desfășurare iar mâine voi solicita un control asupra problemelor tehnice care au dus aici. Condoleanțe pentru familiile îndurerate!”, a transmis Voiculescu.

Probleme la unitatea mobilă abia dată în folosință

Trei pacienți dintr-o unitate mobilă de terapie intensivă de la Spitalul Victor Babeș din București au decedat luni seara în urma unei defecțiuni la instalația de oxigen. Alți cinci pacienți au fost transferați din unitatea mobilă.

Unitatea mobilă de terapie intensivă a fost dată în folosință sâmbătă și era ocupată la capacitate, respectiv opt paturi.

„Ministerul Sănătății a fost informat, prin Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă, că trei pacienţi şi-au pierdut viaţa la Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă, operaţionalizată sub coordonarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (Ministerul Afacerilor Interne), operată tehnic de Institutului Naţional Victor Babeş (PMB / ASSMB). Din primele informaţii transmise Centrului Operativ Pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Sănătăţii, defecţiunea a avut loc la instalaţia de oxigen a unităţii mobile”, a transmis, luni seară, Ministerul Sănătăţii.

Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București – Serviciul Omoruri, sub coordonarea unității de parchet competente teritorial, a declanșat cercetări cu privire la decesul a trei persoane, pacienți, în cadrul unei unități spitalicești din sectorul 3. Cercetările vizează stabilirea cauzelor și condițiilor în care s-a produs decesul.