„Tramvaiul de Poveste” va circula de Crăciun în București

Tramvaiul de Poveste va circula în București în perioada Crăciunului, mai exact între 22 și 26 decembrie.

Conform STB, tramvaiul este un model de epocă ce va fi decorat special pentru Sărbătoarea de Crăciun.

Tramvaiul va circula în intervalul orar 16:00 – 21:00. Călătorii vor fi primiți cu colinde de Crăciun în tramvai.

„Într-un an dificil, cu multe schimbări şi situaţii neprevăzute, ne dorim, mai mult ca oricând, să colindăm Bucureştiul în haine de sărbătoare pentru a menţine viu spiritul Crăciunului în vremuri greu încercate. (…) Copiii sunt cei care întregesc acest tablou idilic, astfel încât ne dorim să le aducem multe zâmbete şi multă bucurie în suflete prin această iniţiativă, demersul nostru fiind în primul rând dedicat lor”, a declarat directorul general al STB SA, Mihai Petcu.

„Tramvaiul de Poveste” va pleca în traseu din Piaţa Presei, mergând pe Bulevardul Expoziţiei, Bulevardul Ion Mihalache, ajungând apoi în Piaţa Victoriei, cu întoarcere la Gara Basarab.

Accesul se va face în limita locurilor disponibile. Copii se pot plimba cu tramvaiul doar în prezența a unui singur însoțitor.

STB pune la dispoziţia călătorilor dezinfectant şi măşti de protecţie.

Pe ce rute circulă „Tramvaiul de Poveste”

„Tramvaiul de Poveste” va avea trei curse în intervalul orar 16:00 – 21:00, cu plecare de la terminalul Piaţa Presei la orele 16:00, 17:40 şi 19:20, iar de la terminalul Gara Basarab la orele 16:45, 18:25 şi 20:05.

De asemenea, din 27 decembrie 2020, până pe 2 ianuarie 2021, tramvaiul va avea câteva trasee speciale, respectiv în 27 decembrie 2020 va circula pe traseul liniei 10, pe 28 decembrie – Piaţa Victoriei – Obor – Sfântul Gheorghe, 29 decembrie, pe traseul Dudeşti – Mărăşeşti – Piaţa Unirii, în 30 decembrie va circula pe traseul Şura Mare – Parcul Carol – Piaţa Unirii, iar pe 31 decembrie 2020 – pe la Piaţa Unirii – Trafic Greu – Ghencea.

De asemenea, în prima zi din noul an pe 1 ianuarie 2021 traseul „Tramvaiului de Poveste” va fi cel al liniei 10, iar pe 2 ianuarie 2021 pe traseul Piaţa Victoriei – Obor – Sfântul Gheorghe.

Totodată, din dorinţa de a aduce un strop de bucurie şi o pată de culoare călătorilor bucureşteni, STB „scoate la colindat” tramvaiul Bucur LF, special decorat cu motive specifice Crăciunului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole