Transfăgărășanul devine și mai spectaculos! Lucrări de modernizare în valoare de 8,4 miliarde de lei

Publicat: 28 feb. 2024, 12:38, de Filon Stan, în SOCIAL
Transfăgărășanul devine și mai spectaculos! Lucrări de modernizare în valoare de 8,4 miliarde de lei
Transfagarasanul devine si mai spectaculos

Transgăgărășanul se modernizează! Autoritățile au anunțat că a fost semnat contractul de Fezabilitate pentru demararea lucrărilor pe cea mai spectaculoasă șosea din România.

Transfăgărășanul se transformă! Directorul CNAIR, Cristian Pistol, anunță faptul că s-a semnat Contractul pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate pentru a începe lucrările de modernizare a Transfăgărășanului. Investiția se ridică la 8,4 milioane de lei și trebuie să fie gata în 12 luni.

Transfăgărășanul se modernizează cu bani europeni

”Încă un pas important pentru modernizarea Transfăgărășanului! Am semnat astăzi Contractul pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate (documentația de avizare a lucrărilor de interventii) pentru sectorul #DN7C cuprins între km 104+000 și km 130+800.

În baza acestui contract trebuie stabilite soluții tehnice a căror aplicare să permită circulația pe #Transfăgărășan pentru o perioada de timp cât mai îndelungată (de preferat pe tot timpul anului), inclusiv pe secțiunea #PisculNegru – Cabana #BâleaCascadă. Soluțiile identificate trebuie să ofere în primul rând un grad ridicat de siguranță a traficului rutier”, a declarat Cristian Pistol.

Banii sunt asigurați din fonduri europene care sunt nerambursabile, prin intermediul Programului Transport 2021-2027.

Lungimea traseului impresionant, care trece prin munții Făgăraș, este de 151 de kilometri. Șoseaua spectaculoasă începe din comuna Bascov, județul Argeș și se finalizează la intersecția cu DN1 între Sibiu și Brașov, în apropiere de comuna Cârțișoara.