Scad timpii de așteptare a bagajelor pe Aeroportul Henri Coandă. Modernizarea de 3,2 milioane de euro, finalizată

Publicat: 23 feb. 2024, 17:46, de Filon Stan, în SOCIAL , ? cititori
Scad timpii de așteptare a bagajelor pe Aeroportul Henri Coandă. Modernizarea de 3,2 milioane de euro, finalizată
Scad timpii de asteptare a bagajelor pe Aeroportul Henri Coanda

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti S.A. anunţă că a finalizat lucrările de modernizare a echipamentelor de procesare a bagajelor de cală pe fluxul de sosiri al Aeroportului Internaţional Henri Coandă Bucureşti

Timpii de ateptare a bagajelor scad pe Aeroportul Henri Coandă, după ce Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti S.A. a anunţat că a finalizat lucrările de modernizare a echipamentelor de procesare a bagajelor de cală pe fluxul de sosiri.

Scad timpii de așteptare a bagajelor pe Aeroportul Henri Coandă

Investiţia de 3.2 milioane euro a avut ca rezultate o capacitate suplimentară de 20% a bagajelor şi o reducere substanţială a timpului de aşteptare la sosirea bagajelor.

”După o investiţie de 3.2 milioane euro, s-a obţinut o capacitate suplimentară de 20% şi o reducere substanţială a timpului de aşteptare la sosirea bagajelor. Au fost înlocuite, în prima fază, 4 dintre cele 6 benzi de bagaje şi echipamentele aferente de pe fluxul de sosiri. Precizăm că trei dintre aceste benzi erau în funcţiune de la deschiderea aerogării Sosiri (2003)”, transmite Compania Naţională de Aeroporturi Bucureşti.

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti S.A mai anunță că lucrările de înlocuire a echipamentelor de procesare a bagajelor de cală s-au derulat etapizat şi au început în urmă cu 6 luni. Primele benzi de bagaje înlocuite au fost benzile 3 (primul etaj) şi 4 (parter), ulterior urmând a fi schimbate, pe rând, şi celelalte două (1 şi 2, ambele la etaj).

Lucrările au fost programate în extra-sezon, astfel încât reducerea temporară a capacităţii de procesare să aibă impact minim asupra timpului de aşteptare la recuperarea bagajelor.

De asemenea, CNAB precizează că împreună cu agenţii de handling, a stabilit, înainte de începerea lucrărilor, măsurile necesare pentru ca eventualul disconfort resimţit de pasageri să fie minimizat pe parcursul lucărilor.

”Odată cu finalizarea investiţiei, pasagerii Aerportului Internaţional Henri Coandă Bucureşti beneficiază de un sistem modern, silenţios şi cu o capacitate sporită, implicit de scurtarea substanţială a timpului de aşteptare”, menţionează compania.