Tranzacție de top. Un holding străin preia 13.700 ha de teren agricol în Călărași și se apropie de 20.000 ha în România

Holdingul African Industries Group (AIG), controlat de frații Raj și Alok Gupta, își extinde activitatea agricolă din România prin preluarea a 13.700 hectare în sudul țării, tranzacție în urma căreia se apropie de o suprafață totală de circa 20.000 hectare de teren agricol.

Aceasta este una dintre cele mai mari tranzacții cu terenuri de pe piața românească din ultima vreme și vizează un grup de firme care deține mai multe exploatații performante în Călărași.  

Grupul indian AIG, cu investiții în Europa, Orientul Mijlociu și Africa de Vest, este prezent pe piața românească din 2015, când a preluat o fermă de 2.300 de hectare din județul Teleorman de la fermierul Victor Chivu. De data aceasta, este vorba de preluarea Thames Farming Enterprises (Olanda), compania-mamă a fermelor Agricom Borcea, Tudor 92, Concordia Agro și Alisa Farm Management, din județul Călărași, care administrează o suprafață totală de 13.700 hectare și dețin o capacitate de depozitare de aproape 40.000 de tone.

În vederea realizării acestei tranzacții, AIG a obținut un credit sindicalizat în valoare de 49,4 milioane de euro de la Banca Transilvania și OTP Bank România.   

„Tranzacția reprezintă un pas important privind angajamentul nostru față de România. Am început operațiunile agricole în 2015, cu 2.300 de hectare în Teleorman, iar în urma acestei tranzacții ne apropiem de 20.000 de hectare. Pentru a spori producția agricolă și pentru a ne pregăti pentru schimbările mari și imprevizibile ale vremii vom continua să investim în sisteme de irigare, în tehnologizare și în modernizarea echipamentelor. În același timp, vom adopta practici agricole pentru sustenabilitatea și conservarea solului, pentru a reduce utilizarea diferitelor substanțe chimice și a combustibililor pentru culturi. Scopul nostru este să investim în automatizarea și tehnologizarea fermelor, inclusiv prin implementarea de know-how specializat. Avem deja în funcțiune microstații meteo moderne, imagini prin satelit și diverse metode de monitorizare cu precizie a proceselor din fermele noastre. Prin intermediul companiei noastre Agroconcept aducem cele mai performante utilaje agricole ale diverselor mărci globale de top, ceea ce ne oferă o poziție unică în România. Căutăm continuu noi oportunități de investiții agro-tehnologice,  pentru a face agricultura mai eficientă, mai precisă și mai robustă, și ne uităm la investiții în zone care contribuie la adăugarea de valoare produselor agricole”, a declarat Raj Gupta, acționarul African Industries Group.

Despre AIG

African Industries Group este un holding privat fondat în anul 1971, cu investiții în Europa, Africa de Vest și Orientul Mijlociu. Grupul are venituri anuale de aproximativ 1,2 miliarde dolari.

Grupul, cu activități, în principal, în industria fierului și otelului, industria chimică și materiale de construcții, agricultura si dezvoltare imobiliara, are peste 10000 de angajați în peste 10 țări din întreaga lume.

1 COMENTARIU

  1. Grânarul Europei! România îşi vinde hoţeste pământurile fertile? Hahahahahaaaaaaaa Nu ne vindem Ţara? Hahahaaaaaaaaaa
    Ce nu face politicianul nostru corupt si isteț de altfel … după ce la alungat peste hotar românul, umil, sărac, cârpit în fund?
    Matematica lui Mugur Isărescu funcționează bine.
    Dunărea nu mai scade, găurile negre de la curea lată nu mai sunt, iar luminița de la capătul tunelului nu mai o suflă nici Europeni. Hahahaaaaaaaaaaaaa Grânarul Europei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...