Tranzacție imobiliară: S-a vândut clădirea de birouri Floreasca Park

Companiile imobiliare Resolution Property și Zeus Capital Management au anunțat finalizarea achiziției clădirii Floreasca Park, un complex de birouri de aproximativ 40.000 m2, situat în zona de nord a Bucureștiului, la intersecția dintre Bulevardele Barbu Văcărescu și Pipera.

Proprietatea a fost vândută celor două companii reunite într-un joint-venture de către un fond administrat de GLL Real Estate Partners GMBH, membru al Grupului Macquarie.

Cu această tranzacție, Resolution în România face prima investiție în România, fiind cea de-a cincea investiție din portofoliul Zeus pe piața imobiliară din București și reprezintă prima achiziție a parteneriatului dintre cele două companii de top care se ocupă de investiții și administrarea activelor.

Clădirea premium de birouri se află în noua zonă de birouri a Bucureștiului, Floreasca-Barbu Văcărescu, una dintre cele mai căutate arii de business din nordul orașului, denumită și „Noul CBD” (Central Business District). Complexul al cărui principal chiriaș este compania Oracle este alcătuit din două clădiri moderne de birouri de clasa A, conectate printr-o parcare subterană cu o capacitate de 586 de mașini. Alți chiriași reprezentativi sunt Kellogg’s, BASF, Saint-Gobain, Ursus Breweries și ENI. Proprietatea beneficiază de conexiuni la mai multe mijloace de transport în comun și oferă o serie de facilități pentru chiriași, inclusiv o cafenea și o unitate bancară.

„În ciuda schimbării practicilor de lucru, cererea pentru spații de birouri bine echipate și amplasate în zonele centrale de business va continua să fie ridicată”, a declarat Scott O’Donnell, de la Resolution Property.

Cumpărătorii au fost consiliați de către Kinstellar, Knight Frank, Ernst & Young și Sentient. Achiziția a fost finanțată de Erste Bank. GLL Real Estate Partners GMBH a fost consiliat de PeliPartners, Cushman & Wakefield Echinox și Portland Trust în calitate de property manager.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...